Çanakkale YOLCUSU KALMASIN

Çanakkale YOLCUSU KALMASIN

Sincan’da ücretsiz kültür gezileri başvuruları başladı.

Mustafa Tuna yönetimindeki Sincan Belediyesi, vatandaşları ülkemizin kültürel ve tarihi mirasları ile tanıştırmak için bu yıl da kültür gezileri düzenliyor. Belediye’nin bu hizmeti ile her yıl belli periyotlarla binlerce vatandaş kültür ve tarih kokan şehirleri görüp gezme fırsatı buluyor.  

Sincan’da ücretsiz kültür gezileri başvuruları dün başladı. Bursa, Çanakkale ve Konya illerine düzenlenecek bu gezileri Sincan Belediyesi organize ediyor. Dün başlayan gezi başvuruları 15 Mart’a kadar sürecek. Başvurular Sincan Belediyesi’nin resmi internet sitesi sincan.bel.tr’den veya Lale Meydanı’nda açılan stanttan yüzyüze yapılabiliyor. Gezi başvurusu için en önemli şart, kişinin Sincan’da ikamet ediyor olması. Talihliler başvurular arasından kura ile belirlenecek. Geziler kapsamında yaklaşık 10 bin Sincanlı Türkiye’nin zenginliklerini yerinde görecek.

ŞARTLAR ŞÖYLE
Geçmiş yıllarda yapılan geziler için kayıt yaptırıp kurada çıkan kişiler geziye gitmemiş olsalar dahi tekrar kayıt olamayacak. Sistem uyarı verecek.  Bilgilerin eksik yada yanlış girilmesi halinde de başvurular geçersiz sayılacak. Gezi sistemine kayıt olacak kişinin Sincan’da ikamet ediyor olması gerekiyor. Eğer Sincan'da ikamet etmiyor ise sistem uyarı veriyor.

18 MART’TA ÇEKİLİŞ VAR 
15 Mart’a kadar başvurular alındıktan sonra kura çekimi süreci başlayacak. Gezi çekilişi 18 Mart günü saat 09.00’da Belediye Çok Katlı Konferans Salonu’nda noter huzurunda yapılacak. Ardından geziye katılmaya hak kazanan talihlilerin listesi belediyenin internet sitesinden açıklanacak. 

GEZİYE 12 YAŞ SINIRI 
Belediye’den yapılan duyuruda “Sisteme 18 yaşından küçükler giriş yapamaz.  Geziye 12 yaşından küçük çocuklar katılamayacaktır. 12 yaş altı çocukların kaydını sistem kabul etmeyecektir” denildi.

KUTU KUTU KUTU 

BAŞVURUDA BUNLARA DİKKAT
Sincan Belediyesi’nin resmi internet sitesine girdikten sonra, “GEZİ KAYIT” bölümüne tıklanarak, istenen bilgiler dolduruluyor. Sisteme giriş yapıldıktan sonra tek kişi gidecek ise cep telefonu, ev telefonu, mail adresi bölümleri doldurulup, katılmak istenilen gezi yeri ve tarihi seçilmeli ve sonra kayıt butonuna basılması gerekiyor.  

Sisteme giriş yapıldıktan sonra iki kişi yani (eş, arkadaş vs) katılacak kişiler bilgileri doldurduktan sonra “Eşli müracaat” kısmını işaretleyip, gidecek ikinci kişinin TC kimlik numarasını sağda açılan yerde Eş TC kimliğe yazıp kontrol et butonuna bastıktan sonra ekrana bilgiler gelmekte, sonra kayıt butonuna basarak kayıt tamamlanıyor. Eşli müracaatı doldurmayan kişilerin kayıtları sistem tarafından tek kişi olarak kayıt altına alınıyor. Ve kura çekilişine tek kişi olarak katılmış oluyor.

FARUK TUFAN/HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.