Çanakkale Şehitleri Unutulmadı

Çanakkale Şehitleri Unutulmadı

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi Ortaokulları Komisyonu, Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında "Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz de Bir Fidan Dikin" sloganıyla Mamak Kent Ormanı'na 1000 tane fidan dikti.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi Ortaokulları Komisyonu, şanlı Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında "Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz de Bir Fidan Dikin" sloganıyla Mamak Kent Ormanı'na fidan dikimi gerçekleştirdi. Şuurlu Öğretmenler Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte 250'ye yakın öğrenci öğretmenleriyle birlikte fidan 1000 tane fidan dikti. Dik yokuşa ve sıcak havaya aldırmadan fidanlarını toprakla buluşturan gençler, şehitler onuruna fidan dikmekten dolayı büyük bir gurur duyduklarını kaydetti. 

ŞEHİTLERİ YAŞATMAK İÇİN FİDAN DİKECEĞİZ

Proje hakkında Habervaktim'e bilgi veren AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman, "Ümmetin topyekûn omuz omuza savaştığı ve direnen son kalesi konumundaki bu toprakların müdafaası için Çanakkale cephesinde şehitlik makamına erişen 250 bin şehidimizi rahmetle anıyoruz. Çanakkale'de şehit olan askerlerimiz için fidan dikerek, onları yaşatmaya devam edeceğiz. Bizler Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar Komisyonu olarak evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan birer genç olmanın şuuruna sahibiz" dedi. 

PEYGAMBERİZİN SÖZÜNÜ DÜSTUR EDİNDİK

Karaman şunları söyledi: "İslam Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in bir hadisinde aktarılan 'Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur.' Sözü tüm insanlık için anlaşılması gereken bir sözdür. Bu bağlamda Efendimiz (sav)’in sözünü düstur edinerek yola çıktık ve çevre duyarlılığını ile tarih bilincini ön plana çıkaracak 'Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz De Bir Fidan Dikin' etkinliğini gerçekleştiriyoruz."

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.