‘Camiler ticarethane Değildir’

‘Camiler ticarethane Değildir’

Habervaktim yaklaşık bir sene 3 ay önce Adnan Menderes Merkez Cami’ndeki baz istasyonu sorununu gündeme getirmişti. Baz istasyonlarından rahatsız olan cami cemaati yeni takılan ve daha büyük olan baz istasyonlarının fotoğraflarını çekerek gazetemize şikay

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Keçiören Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Adnan Menderes Merkez Camii’ne cemaatin tüm itirazlarına rağmen eskilerinden daha büyük baz istasyonları takıldı. Daha öncede camideki baz istasyonu sorununu gündeme getirmiştik ancak yetkililerden herhangi bir açıklama gelmemişti. Baz istasyonlarının kaldırılmasını isteyen cami cemaati yeni takılan daha büyük baz istasyonlarıyla karşılaştı.  

CEMAATİ BÖYLE KANDIRMIŞLARDI

Yaklaşık bir yıl 3 ay önce aynı camiye ilk baz istasyonları takıldığında cemaat tepkisini göstermişti. Cemaatten gizli bir şekilde baz istasyonları takılmıştı. O zaman gazetemize konuşan bir cami cemaati şunları söylemişti: “Cami avlusundaki alet edevatları görünce ne yapıyorsunuz diye sorduk. ‘Cami için şadırvan yapacağız, cami cemaatinin abdest alması için’ dediler. Bizde şüphelenmedik çalışmalardan. Zaten kısa da sürdü. Ancak bittikten sonra baktık baz istasyonu yapmışlar”

CAMİLER TİCARETHANE OLMASIN

Eski baz istasyonlarının kaldırılması bekleyen cami cemaati yeni takılan baz istasyonlarını görünce adeta şok oldu. Camilerin ticarethane olmasını istemediklerini belirten cami cemaati biran önce baz istasyonlarının kaldırılmasını talep ediyor. “Eskisinin kaldırılmasını beklerken daha büyük bir baz istasyonu taktılar camiyi manevi atmosferinden uzaklaştırıyorlar resmen ticarethane şekline getirdiler” diyen bir cemaat, baz istasyonlarının camiye gelen vatandaşları da korkuttuğunu söyledi.

YENİ BAZ İSTASYONU TAKILAMAZ

Diyanet yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada camilere yeni baz istasyonlarının takılamayacağını söylemişti. Gazetemize yapılan açıklama şu şekildeydi: “Camilerde baz istasyonlarının sözleşmesi dolduğunda kaldırılacaktır diye bir karar alındı. Kaldırıldıktan sonrada yeni baz istasyonun kurulması yasaklanacak. Ama devlet hazinesinde olmayan derneklere ait olan camilerde kararı dernek yönetimleri veriyor. Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan camiler hazineye ait normalde baz istasyonunun bulunmaması gerekiyor. Sözleşmenin yenilememesi gerekiyor”

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Diyanet’in açıklamasına göre hazineye ait camilere baz istasyonu yerleştirilmesi yasak olmasına rağmen Adnan Menderes Merkez Cami’nde yeni baz istasyonlarının takılması kafalarda soru işareti oluşturdu. Gözler GSM operatörleriyle sözleşme imzalayarak minareleri kiralayan cami dernekleri ve Vakıflar Ankara Bölge Müdürlüğü’nde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.