Camiler sabaha kadar açık

Camiler sabaha kadar açık

Başkent’te, Kadir Gecesi’ne özel olarak bin 265 cami sabaha kadar ibadete açık olacak.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde bu yıl birçok camide sabaha kadar ibadet edebilecek. Aralarında; Hacı Bayram-ı Veli Cami, Kocatepe Cami, Melike Hatun Cami’nin de bulunduğu bin 265 cami, Başkentlilerin ibadet edebilmesi için sabaha dek açık kalacak.

1.265 CAMİ

Diyanet İşleri Başkanlığının, Ramazan ayında gerçekleştirdiği din hizmetleri kapsamında Kadir Gecesi’nde Ankara’da 1265 cami sabaha kadar ibadete açık olacak. Akyurt’ta 18 cami, Altındağ’da 96 cami, Ayaş’ta 21, Bala’da 4 cami, Beypazarı’nda 78 cami, Çamlıdere’de 27 cami, Çankaya’da 74 cami, Çubuk’ta 47, Elmadağ’da 31 cami, Etimesgut’ta 52 cami, Evren 9 cami, Gölbaşı 81 cami, Güdül 21 cami, Haymana 61 cami, Kahramankazan 2 cami, Kalecik 30 cami, Keçiören 92 cami, Kızılcahamam 58 cami, Mamak 97 cami, Nallıhan 31 cami, Polatlı 120 cami, Pursaklar 4 cami, Sincan 74 cami,  Şereflikoçhisar 33 cami olmak üzere Yenimahalle’de 104 cami ibadete açık olacak.

KUR’AN’I KERİM BU GECEDE İNDİ

Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayında yer alan gece. Yüce Yaratan’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece Kur’an’ı Kerim’in indiği gece olan Kadir Gecesi, dinimiz en faziletli ve ihtişamlı gecelerinden biridir. 

BİN AYDAN HAYIRLI

Kur’an-i Kerim’in Kadir süresi, bu gecenin fazileti hakkında nazil olmuştur. Bu sürede yüce Allah (cc) şöyle buyurmaktadır. "Gerçek biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin (o büyük fazl-u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Onda melekler ve Ruh, Rablerinin izni ile, her bir iş için iner de iner. O (gece) tan yeri ağarıncaya kadar bir selamdır." Görüldüğü üzere bu ayette, Kur’an-ı Kerim’in Kadir gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir. Hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğu, bin ayın ise içinde Kadir Gecesinin bulunmadığı bir süreyi ifade ettiği anlaşılmaktadır.

SELAMET VE SAADET GECESİDİR

Kadir Gecesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takviminde yer alan bilgilere göre bu yıl, hicri takvime göre Ramazan ayının 26. gecesine denk gelen 10 Haziran Pazar gününü 11 Haziran Pazartesi'ye bağlayan gece idrak edilecek. Bu gece melekler yeryüzüne inerken bereket ve rahmette iner. Bu gece her iş için bir selamet ve saadet gecesidir. Bu gece selamet gecesidir. Şeytan bu gece Müslümanlara kötülük yapmaya ve eziyet vermeye güç yetiremez. Bu gece çakıl tanelerinden daha çok sayıda melekler yeryüzüne inerler. Bu gece ibadet edip, gündüz oruç tutmak, gece kıyam etmek (geceyi ibadetle geçirmek) bin aydan daha hayırlıdır. Peygamber Efendimiz “Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmekte. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.