CAMİLER KADINLAR İÇİN  YENİDEN DÜZENLENDİ

CAMİLER KADINLAR İÇİN YENİDEN DÜZENLENDİ

Diyanet, kadınlar için camileri daha elverişli hale getirdi. Kadınların en güzel şekilde ibadetlerini yapabilecekleri ve rahatlıkla abdestlerini alabilmeleri için camilerdeki kadın bölümleri yeniden elden geçiyor.


CAMİLERDE DÜZENLEMELERE DEVAM
Ülke genelinde 66 bin 154 camide kadınların ibadet bölümleri bulunuyor. Kadınlar için abdest alma yeri olan cami sayısı da 25 bin 878. Bu sayının arttırılması ve kadınların camilerden daha iyi bir şekilde istifade edebilmesi için de çalışmalar ve düzenlemeler devam ediyor.
ANKARA ÜÇÜNCÜ SIRADA
Kadınlar için namaz kılma yeri olan cami sayısında 2 bin 945 ile İstanbul ilk sırada bulunuyor. İstanbul’u 2 bin 683 ile Konya takip ederken Ankara ise 2 bin 572 ile üçüncü sırada yer aldı. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Camilerin, dinî, sosyal ve kültürel hayatın merkezinde olması için başlatılan çalışmalar genişletilerek devam ediyor. Bu kapsamda camilerin ibadet vakitleri dışında da vatandaşların dini bilgi ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde hizmete hazır ve açık hale getirilmesi yönünde genelge müftülüklere gönderildi. Yürütülen çalışmalar neticesinde 74 bin 460 caminin gün boyunca açık tutulduğu belirlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında teravih namazı dışında da kadın cemaatin  camilerde ibadet edebilmesi için gerekli ortamı oluşturdu. Camilerin abdest, temizlik ve ibadet mekânlarını kadınlara göre düzenledi. 
Kadınlar için 66 bin camide özel bölüm
Camileri kadınların en güzel şekilde ibadetlerini yapabilecekleri, rahatlıkla abdestlerini alabilecekleri ibadet mekânları haline getirebilmek amacıyla yeniden düzenleme çalışmaları başlatan Diyanet, camileri kadınlar için daha elverişli hale getirdi. Ülke genelinde 66 bin 154 camide kadınların ibadet bölümleri bulunuyor. Kadınlar için abdest alma yeri olan cami sayısı da 25 bin 878. Bu sayının arttırılması için de çalışmalar ve düzenlemeler devam ediyor.
Ankara üçüncü sırada
Kadınlar için namaz kılma yeri olan cami sayısında 2 bin 945 ile İstanbul ilk sırada bulunuyor. İstanbul’u 2 bin 683 ile Konya takip ederken Ankara ise 2 bin 572 ile üçüncü sırada yer aldı. 
45 bin camide dini ve kültürel ders veriliyor
Öte yandan camilerin sadece  birer ibadet mekânı değil; aynı zamanda sevgi, bilgi ve birlik mekânı olarak da  istifade edilmesi hedeflendi. Buna göre, vatandaşların camilerden hem dini bilgi hem de kültürel açıdan daha  çok yararlanması amacıyla Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde başlatılan cami derslerinin  yaygınlaştırılarak bütün camilerde yapılması yönündeki çalışmalar arttırıldı. Bu kapsamda ilk etapta bin 650 camide hadis dersleri verilirken bu rakam 3 bin 508'e çıktı. Ayrıca haftalık program çerçevesinde 45 bin 618 camide Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Akaid, Siyer ve İlmihal Bilgileri dersleri de sürdürülüyor.
Şehirlerin manevi hayatı sabah namazı buluşmaları ile zenginleşiyor
Şehirlerimizin manevi hayatını zenginleştirmek amacıyla her il ve ilçede İstanbul Eyüp Sultan Camii, Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii, Ahmed Hamdi Akseki, Kocatepe Camii ve Konya Kapı Camii’nde olduğu gibi şehrin tarihî veya büyük bir camide sabah namazı programları tertip edilmesine yönelik çalışmalar genişletildi. Ülke genelinde daha önce 2 bin 740 camide sabah namazı buluşmaları gerçekleştirilirken bu sayı şimdi 10 bin 947'ye ulaştı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.