Çalışma saatleri yeniden düzenlendi

Çalışma saatleri yeniden düzenlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamında yürütülen işlerde ve bu işlerin yapıldığı iş yerlerinde 24 saatlik dilimde iki işçi postası şeklinde çalışılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Postalar Halinde İşçi Çalıştırılarak Yürütülen İşlerde Çalışmalara İlişkin Özel Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gitti.

Resmi Gazete'de yayımlanan bu değişiklikle, petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan işçiler için yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, İşçilerin yazılı onayı alınmak şartıyla, gece çalışmaları 7.5 saatin üzerine çıkarılabilecek.

24 SAATLİK DİLİMDE İKİ İŞÇİ POSTASI

Düzenlemeye göre, petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamında yürütülen işlerde ve bu işlerin yapıldığı iş yerlerinde 24 saatlik dilimde iki işçi postası şeklinde çalışma düzeni uygulanabilecek. Bu düzenleme, turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmetleri dışında artık petrol sektörünü de kapsayacak.

BERBER VE KUAFÖRLER 1 GÜN KAPALI OLACAK

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tüm berber, kuaför ve güzellik salonları için aldığı kararı duyurdu. Temmuz itibarıyla, bu işletmeler haftanın bir günü kapalı olacak. Kapalı olacak günü valilikler belirleyecek.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.