‘Çalışma barışı sağlansın’

‘Çalışma barışı sağlansın’

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamuda çalışma barışının sağlanmasını ve kamu çalışanlarına yönelik kararların eşitlik ilkesine göre alınması gerektiğini söyledi.

Halk ve Emeğin Sendikası (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kamu çalışanlarının gündemine ilişkin bir açıklama yaptı. Çivi Türkiye'deki sendikal anlayışın bir sonucu olarak gerek mali gerekse sosyal haklar yönünden memurlar ve emekliler giderek yoksullaşmakta olduğunu iddia etti. Kamudaki ücret farklılığının giderilmesi için maaşlara ilave olarak 2006 yılından itibaren tüm memurlara Denge Tazminatı adı altında ek ödeme yapıldığını hatırlatan Çivi şunları kaydetti:

"Taban maaş yerine maaşa ilave olarak yapılan bu ödemeler giderek taban aylığın seviyesine kadar yükselmiştir. Fiilen çalışırken yapılan ek ödemelerin emekli aylığının ve ikramiyenin hesaplanmasına dâhil edilmediği için emeklilikte maaşlarda yüzde 50 civarında hak kaybına neden olmaktadır. Bu kaybın olması nedeniyle emekliliği hak eden memurlar çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu sorunun ortadan kaldırılması için ek ödemelerin taban aylığına dâhil edilmesi gerekmektedir."

"EŞİTLİK İLKESİNE UYGUN KARARLAR ALINSIN"

Seçimler nedeniyle Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin memurlara yönelik vaatlerini yakından takip ettiklerini belirten Çivi, Özellikle 3600 ek göstergeyle ilgili emniyet, diyanet, sağlık ve eğitim hizmetleri sınıfında görev yapan bazı unvanlardaki kamu personeline vaatler verildiğine dikkat çekti. Ayhan Çivi yaptığı açıklamada, belediye ve itfaiye çalışanları dâhil, tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde ek gösterge cetvellerinin yeniden düzenlenmesini talep etti. Çivi, çalışma barışının sağlanması ve kamu hizmetlerinin kalitesi açısından kamu personeline yönelik kararlarda adalet ve eşitlik ilkesine göre hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.