Çakırlar Göbek'e ya geçit ya lamba

Çakırlar Göbek'e ya geçit ya lamba

Yeni Batı Mahallesi Muhtarı Fatma Bal, Çakırlar Göbek olarak bilinen yerde vatandaşların karşıdan karşıya geçmekte büyük güçlük çektiğini belirterek, kavşağa üst geçit ya da butonlu trafik lambası yapılması talebinde bulundu.

Batıkent Yeni Batı Mahallesi Muhtarı Fatma Bal Çakırlar Göbek olarak bilinen eski adıyla 2146. Cadde noktada mahalle sakinlerinin karşıdan karşıya geçemediğini ve her gün kendisini vatandaşlar tarafından şikâyet geldiğini söyledi. Yetkililer ile görüştüğünü ancak trafik ışığına uygun olmadığı yönünde cevap aldığını belirten Bal, “Şuan üst geçit istiyoruz o da maliyetli olur denirse yalnızca yaya geçidine butonlu bir trafik ışığı yapılsın” dedi. 

“YAYALAR HER GÜN BANA ŞİKÂYETTE BULUNUYOR”

Yayalar tarafından her gün kendisine şikâyet geldiğini belirten Bal, “ Çakırlar göbek üç mahallenin kesiştiği noktada. Bizim mahallemizin bu göbekteki en büyük problemi karşıdan karşıya geçmek. Yol o kadar büyük ki trafiğin yoğun olduğu saatlerde kimse geçemiyor. Her gün mahalle sakinleri bu konuda bana şikâyette bulunuyorlar. Bende taleplerini her yere iletiyorum. Yolun diğer kısmında oturan vatandaşlar botanik metro durağına yürümek için orayı kullanmak zorunda” dedi. 

OLUMLU KARŞILANDI ANCAK ŞUAN İÇİN SONUÇ YOK 

Belediyeden birçok yetkili ile görüştüğünü olumlu yaklaşılmasına karşın şuan bir çalışma yapıldığını söyleyen Bal şöyle konuştu:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli birçok yerle görüştüm onlarda duruma olumlu yaklaştılar ancak göbeğin tamamının bir sinyalizasyona( Trafik Işığı) uyumlu olmadığını belirttiler. Daha sonra üst geçit için görüştüğüm yetkililer ise duruma olumlu yaklaştılar. Üst geçit çok maliyetli olabilir onu bende kabul ediyorum ancak yayaların geçtiği noktaya yalnızca yaya ışığı konulursa bu sayede trafiğin durması sağlanır ve geçişler mümkün olur. Ayrıca insanlarımız kamera gördüğü zaman kurala daha çok uyuyorlar bir talebimiz de buraya mobese kameraları yerleştirilmesidir.”  

ONLARIN DA YAŞAM HAKKI VAR SORUN EĞİTİMDE 

Sokak köpekleri konusunda hayvanlar ile beraber yaşamayı öğrenmememiz gerektiğini ve bu yönde vatandaşlara belediyeler tarafından eğitim verilmesi gerektiğini söyleyen Bal, “
Sokak köpekleri konusunda bunun çok bir çözümü yok sonuçta o hayvanların da yaşam hakları var. Köpekleri toplayıp bir yerlere hapsetmek yerine insanlara onlarla beraber nasıl yaşanır bunun dersleri verilmesi lazım. Belediyelerin hayvanları besleme konusunda ve onlara yaklaşışımı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlatabilir. Ayrıca bizim mahallemizin bazı noktalarında yerleşim yok boş arazi ve üzülerek ifade ediyorum ki birileri köpekleri topluyor ve mahallemize atıyor biz bunu tespit edemedik” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.