Çadırda sohbet

Çadırda sohbet

Sincanlıların büyük ilgi gösterdiği geleneksel kıl çadırın son misafirleri, Belediye Başkanı Murat Ercan ve AK Parti Milletvekili Adayı Meryem Göka’ydı.

Sincan'da Ramazan etkinlikleri kapsamında Lale Meydanı’na kurulan geleneksel kıl çadır vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Meydanda verilen konser sonrası vatandaşlar sohbet etmek ve verilen ikramlardan tatmak için buraya geliyor. Önceki akşam ise Çadırın misafirleri Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Meryem Göka’ydı. Mekânın beklediklerinden çok daha fazla ilgi gördüğünü belirten Ercan, vatandaştan gelen talepler doğrultusunda bayram sonrası bir süre daha çadırın hizmet vereceğini söyledi. Göka, ise vatandaşlara 24 Haziran’da “Birlikte yürümeye devam” diyerek Ak Parti’nin milletle beraber yürümeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi. 

BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA İLGİ GÖRDÜ

sssssssss-001.jpg

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan kurdukları kıl çadırın beklediklerinden daha fazla ilgi gördüğünü belirtti. Vatandaşların bayram sonrası da kalmasını istediğini belirten Ercan, “Bu çadırımız beklediğimizden daha büyük ilgiye mahzar oldu. Adeta ilçemizin birlikteliğinin bir simgesi oldu. Ramazan Ayı olunca tabi gündüz başka gecesi bir başka oluyor. Gündüz daha ziyade yardımlaşma, dayanışma, sabrın önemini hissediyoruz. Çevremizde ki ihtiyaç sahibi aileleri gözetiyoruz. Belediye için Ramazan Ayı’nın o aileler için çok ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Akşamları ise milli manevi değerlerimizin yükseldiği anlar yaşıyoruz. Vatandaşımız geliyor meydanlarımızı dolduruyor sonra bu çadırda hep birlikte oluyor ikramlarımızı yiyoruz. Çadırı Ramazan için kurmuştuk. Vatandaşlardan o kadar çok talep geliyor ki şuan net bir şey olmasa da Ramazan’dan bir süre sonra daha devam edecek, ancak ilerisi içinde netleştireceğiz inşallah” diye konuştu.  

MİLLETE YÜRÜMEYE DEVAM 

Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı olan Meryem Göka da Sincanlılarla bir araya geldi. 24 Haziran seçimlerinde daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine milletle beraber yürüyeceklerini belirten Göka, “Her gün farklı bir ilçedeyiz. 10 yıldır Ak Parti Genel Merkezi’nde kadın teşkilatlarında görev yaptım. Kısmet oldu bugün bir aday olarak karşınızdayım. Çok önemli bir dönüm noktasından geçiyoruz. Biz bu yolu birlikte yürüdük ve birlikte yürümeye de devam edeceğiz. Bizler milli iradenin önemini her zaman bilen bir parti olduk ve aynen bu şekilde de devam edeceğiz. Her şeyin üzerinde milli irade ve Türkiye vardır. Tek yapmamız gereken bir şey birlik ve beraberliğimizi korumaktır” dedi. 

ÇOCUKLAR KIL ÇADIRI TANIYOR 

Kıl çadırın koordinatörü Sezgin Cantürk etkinliği gazetemize anlattı. Ramazan boyunca her akşam burada etkinliklerinin devam ettiğini belirten Cantürk, yakında da sıra gecesi yapacaklarını söyledi. İlginin yoğun olduğundan da bahseden Cantürk, “Ramazan boyunca her zaman akşam devam etti. İlgi hayli yoğun oldu. Gelen herkes çok beğeniyor ve bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Burada misafirlerimize gözleme, poğaça, ayran gibi ikramlarımız oluyor. Kültürümüzü tanıyoruz içerisi tamamen geleneksel şekilde hazırlandı. Özellikle çocuklar hayli şaşırıyor ve bizde kültürümüzü tanıttığımız için mutlu oluyoruz.  İnsanlar gelen sanatçılar ile burada konser sonrası sohbet ediyorlar. Yakında da sıra gecesi yapacağız” diye konuştu.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.