Büyükşehir'de zamanla yarış

Büyükşehir'de zamanla yarış

Büyükşehir Belediyesi, Başkent trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı Dikmen Kepekli kavşağı alt geçit projesi ile Akköprü kavşağı düzenleme çalışmalarını, okullar açılmadan önce tamamlamak için gece-gündüz çalışıyor.

Başkent’teki trafiği rahatlatmak amacıyla geçtiğimiz günlerde eş zamanlı başlatılan Konya yolu üzerindeki Dikmen Kepekli kavşağı alt geçit projesi ile Akköprü kavşağı düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Yoğun trafiğe neşter vuracak yol projelerinin, okulların açılmasından önce yani en geç Eylül ayının ikinci haftasına kadar bitirilmesi hedefleniyor. 

ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

Söz konusu projelerin sürdüğü noktalarda ilk kazmanın vurulduğu geçtiğimiz çarşamba gününden bu güne epey bir yol alındığı görülüyor.
Dikmen Kepekli kavşağına yapılacak battı-çıktı için şu an yol kenarlarındaki elektrik direkleri kaldırılmış, asfalt kazınmış ve fore kazıklar çakılmaya başlanmış durumda. Çalışmanın olduğu noktadaki üst geçidi kaldırma işlemleri de hızla sürüyor. Projenin hedeflenen tarihte bitirilmesi için inşaat alanında 50’den fazla işçi ve pek çok iş makinası gece-gündüz demeden harıl harıl çalışıyor.    

470 METRE UZUNLUĞUNDA BATTI-ÇIKTI

Mevlana Bulvarı ile Dikmen Caddesi’nin kesiştiği noktadaki Dikmen Kepekli kavşağına 470 metre uzunluğunda ve 3’er gidiş ve geliş olmak üzere toplam 6 şeritlik alt geçit inşa edilecek. Dikmen Caddesi’ne girişler ise yapılacak dönel kavşak sayesinde sağlanmış olacak. 

AKKÖPRÜ’DE YAN VARYANTLAR YIKILIYOR

Konya, İstanbul ve Samsun yollarının kesişiminde bulunan Akköprü’deki çalışmalar da yoğun bir şekilde sürüyor. Bölgedeki üst geçide bağlanan yan varyantların şu an yıkım işi ağır iş makinaları tarafından hızla sürüyor. Yan varyantların yıkım işleminin tamamlanmasının ardından üst geçitteki şerit sayısında artışa gidilecek. Üst geçitteki şerit sayısı gidiş-dönüş olmak üzere 3’er şeride çıkarılacak. Böylelikle şerit azalmasından dolayı köprü ayaklarının başında oluşan trafik ortadan kalkmış olacak.  

KORKULU KAVŞAK TARİHE KARIŞACAK  

Öte yandan Samsun yolu üzerinde bulunan ve sürücülere tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yıllardır tartışmaların odağında olan Türk Telekom U dönüşü için kollar sıvanacak. İhale aşamasındaki üçüncü kavşak projesinin yapımına en kısa sürede başlanması bekleniyor. Bu noktadaki çalışmanın tamamlanması ile sürücülerin korkulu rüyası haline gelen nokta, tarihe karışacak. Bu kavşak projesinin de okulların açılmasından önce tamamlanması hedefleniyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.