Bursa’nın siyah incirine tescil mutluluğu

Bursa’nın siyah incirine tescil mutluluğu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa siyah incirinin Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu. Bu tescille birlikte Türkiye'nin AB'den tescilli ürün sayısı 26'ya yükseldi.

Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursa siyah incirinin AB'den coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu. Bu gelişmeyle Bursa siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra AB tarafından tescillenen bir diğer Bursa lezzeti oldu.

Yumaklı, "Böylelikle AB'den tescilli ürün sayımız 26'ya yükseldi. Dün söylemiştik listeye yenilerin ekleneceğini, devamı da gelecek" ifadelerini kullanarak, gelecekte daha fazla Türk ürününün AB tescili alacağının sinyalini verdi.

TÜRKİYE'NİN AB TESCİLLİ ÜRÜNLERİ

Bursa siyah incirinin tesciliyle birlikte Türkiye'nin AB'den coğrafi işaret tescili alan ürün sayısı 26'ya ulaştı. Bu ürünler arasında Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi ve Hüyük çileği bulunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.