‘Bugün ölürsek arkamızdan çok dua eden olur’

‘Bugün ölürsek arkamızdan çok dua eden olur’

Kızılay metro istasyonunda açılan ‘15 Temmuz Şehitleri’ fotoğraf sergisi şehit yakınlarını ve vatandaşları duygulandırdı. Genel Kurmay Başkanlığı önünde şehit düşen abisi Ali Alıtkan’ın fotoğrafını gördüğünde duygulanan Hamdi Alıtkan hislerini muhabirimiz

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların portrelerinden oluşan ‘15 Temmuz Şehitleri’ fotoğraf sergisi duygulandırdı. 15 Temmuz’da meydanlara beraber indiği ve Genel Kurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Ali Alıtkan’ın fotoğrafını gördüğünde duygulanan Hamdi Alıtkan o geceyi anlattı. Hamdi Alıtkan abisi Ali Alıtkan’ın 15 Temmuz gecesi dışarı çıkarken “Bugün ölürsek arkamızdan çok dua eden olur” dediğini ifade etti.

“BİR EVDEN BİR KİŞİ YETER SEN KAL”

Darbe girişimini duyar duymaz abisi Ali Alıtkan’la birlikte meydanlara indiklerini belirten Hamdi Alıtkan, “15 Temmuz akşamı abimle düğüne gidip gelmiştik. Evde TV'de Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasını duydum. Hemen babamı aradım, 'Bugün gitmeyeceğiz de ne zaman gideceğiz' dedim. Ben babamı aradıktan sonra annem, Ali abime, 'Oğlum Hamdi aradı, meydana gideceğiz' demiş, abim de anneme, 'Gitmez olur muyuz, elbette gideceğiz. Yaşadığımız kadar yaşadık, çocuklarımız rahat yaşasın diye gidiyorum' diyerek evden çıkmış. Babamla konuştuktan 15 dakika sonra Ali abim arabayla geldi. Arabaya binerken abim bana, 'Oğlum bir evden bir kişi yeter, çocukların başında kal' dedi. Ben de 'Ölürsek beraber ölürüz, dönersek de beraber döneriz' dedim. Daha sonra abim 'Bugün ölürsek arkamızdan çok dua eden olur' diyerek hızlıca arabayı sürdü” ifadelerini kullandı.

ABİM GÜLÜMSEYEREK ŞEHİT OLDU

Kızılay’da abisiyle birbirlerini kaybettiklerini söyleyen Hamdi Alıtkan, “Abim Kızılay'a yakın bir yerde arabayı tankların geçmesini engelleyecek şekilde yolun ortasına bıraktı. Tanklar insanları ve araçları ezerken abimle birbirimizi kaybettik. Sağlıkçıyım, o gece hastaneye gidip yaralılara da yardım ettim. Her yaralıya bakarken abimi bulacağımı düşünüyordum ama bir taraftan da o halde görmemek içinde dua ediyordum. Abim 00.01'de Genelkurmay'ın önünde tankın önüne geçerek o hainleri durdurmaya çalışmış. Tankın içinden çıkan askerin ateşlediği hain kurşun abimin kalbine isabet etmiş. Abim gülümseyerek kelime-i şehadet getirerek şehitlik mertebesine yükseldi” dedi.

141 ŞEHİDİN PORTRE FOTOĞRAFI

15 Temmuz Milli İrade Metro İstasyonunda açılan sergide 141 şehidin, portre fotoğrafı ile yaşı, mesleği ve nerede şehit düştüğüne ilişkin bilgiler yer alıyor. Sergi, 9 Kasım Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.