Bu yola geçit gerek

Bu yola geçit gerek

Başkentray Elvankent durağı önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar her an tehlikeyle burun buruna kalıyor. Bölge sakinleri, araçların çok hızlı geçtiği İstasyon Caddesi üzerinde yer alan durak önüne, üst geçit yapılmasını istiyor.

Vatandaşlar, yaya geçidinin bulunmadığı İstasyon Caddesi’nde bulunan Elvankent Başkentray durağına ulaşırken zor anlar yaşıyor. Caddeden geçmek zorunda kalan vatandaşlar hızlı gelen araçların arasında tehlikeliyle burun buruna geliyor. Gazetemize yaşadıkları sıkıntı ile ilgili konuşan bir vatandaş ise , “Kaza olmadan önlem alınsın. Sabah akşam burası tehlike saçıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. 

ZOR ANLAR YAŞIYORLAR

Başkentray açıldığı günün ardından Etimesgutlular tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Ancak Elvankent durağına ulaşmak isterken İstasyon Caddesi’nde zor anlar yaşıyorlar. Durağa cadde üzerinde bulunan lambaların hayli uzak olmasından dolayı vatandaşlar, karşıdan karşıya geçmek için yolu kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu durumda kuşkusuz tehlikeleri beraberinde getiriyor. Hızlanan araçlardan hemen hemen hiç biri yol vermezken bazıları ise yoldan geçenlere tepki gösteriyor. Pek çok vatandaş ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuya acil müdahale etmesini bekliyor.  

“KAZA OLMADAN ÖNLEM ALINSIN”

işe gitmek için her sabah buradan geçtiğini söyleyen bir vatandaş gazetemize yaşadıkları sıkıntı ile ilgili konuştu. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde büyük zorluk yaşadıklarını belirten vatandaş gazetemize şunları söyledi:
 “Sabah ve akşamları geçmek neredeyse imkânsız. Kaza olmadan mutlaka bir önlem alınması gerekiyor. Burası lambalara uzak mesafede araçlarda hızlanarak geliyor. Yetişkinler olarak bir şekilde koşarak geliyoruz ama engelli, yaşlı ya da çocuklu aileler için durum daha kötü. Buraya acil bir yaya geçidi gerekiyor.”

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.