Bu küfre engel olun

Bu küfre engel olun

Twitter’da bir kişi “Allah (c.c.)” rumuzuyla açtığı hesaptan, organize bir şekilde dini değerlerle alay edici paylaşımlarda bulunuyor. Hadsize tepki gösteren vatandaşlar, şahsın tespit edilerek cezai yaptırıma tabi tutulmasını istiyor.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da “Allah (c.c)” rumuzuyla hesap açan ve bu hesapla Allah, peygamber ve kutsal meleklerin isimlerini ve kendisini de onların yerine koymak suretiyle çok sayıda dini değerleri aşağılayıcı ve hakaret vari sözler yazan bir kullanıcıya vatandaşlardan büyük tepki geldi. Şahsın suç işlediğini belirten vatandaşlar yetkilileri göreve çağırarak cezai yaptırım uygulanmasını istedi.

DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILIYOR

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Allah (c.c)" rumuzuyla hesap açan ve bu hesapla Allah, peygamber ve kutsal meleklerin isimlerini ve kendisini de onların yerine koymak suretiyle çok sayıda dini değerleri aşağılayıcı ve hakaret vari sözler yazan şahsa vatandaşlardan büyük tepki geldi. Yaptığı paylaşımlarla dini değerlere hakaret eden ve aşağılayan şahsın suç işlediğini, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığını belirten vatandaşlar şahsın bir an önce bulunarak yargı karşısına çıkarılmasını istedi.

HALKI TAHRİK EDİYOR

Şahsın Allah (c.c) adını kullanarak, Kur’an ayetleri, peygamberler ve kutsal melekler ile dalga geçen paylaşımlar yaptığı gözlerden kaçmazken, vatandaşların gösterdiği haklı tepki ise alkış aldı. Şahsın yakalanarak ceza almasını isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın kullanıcıyı bularak yargı karşısına çıkarması gerektiğini savunan kullanıcılar, şahsın internet yoluyla halkı tahrik ettiğini belirtti.

60 BİN TAKİPÇİSİ VAR

Kullanıcıya tepkilerini gösteren vatandaşların yanı sıra, şahsın yaptığı paylaşımları paylaşarak suça ortak olan kullanıcılar ise gözden kaçmadı. Allah (c.c) adlı hesabın ise yaklaşık 60 bin takipçisi olması ve takipçilerin birçoğunun genç yaştaki çocuklar olması internet ortamının güvenini tekrar sorgulatır hale geldi.

DAHA ÖNCE BİR KULLANICIYA 15 AY CEZA VERİLMİŞTİ

2012 yılında Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyet üzerine yine bir Allah(c.c) adlı kullanıcı hakkında soruşturma başlatmış ve hakkında iddianame düzenlenmişti. Daha sonra öğretmen olduğu öğrenilen Ertan P. adlı şahsa "Suçun işleniş biçimi, sanığın kastı, suç işlemesindeki ısrarı, failin amaç ve saikini" göz önüne alan hâkim, sanığı "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçundan 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı suçun yayın yoluyla gerçekleştirilmesi ve değişik zamanlarda birden fazla işlenmesi nedeniyle 15 aya çıkaran hâkim, sanık hakkında takdiri veya yasal indirim uygulamadı. 

MEMURİYET HAKKINDAN YOKSUN BIRAKILDI

Hâkim, sanığın yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluşmadığı gerekesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakmadı, cezayı da ertelemedi. Hâkim, sanığın memuriyet hakkından da yoksun bırakılmasına karar verdi.
Mahkemenin sanığın cezasına ilişkin açıkladığı gerekçeli kararda ise ”Sanığın söz konusu tweetleri çok sayıda kişinin takip ettiği bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı, buradan bahisle aleniyet unsurunun gerçekleştiği ve fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olduğu kanaatine varılmıştır” denildi. Aynı durumunun tekrar yaşandığını belirten vatandaşlar “Allah (c.c.)” isimli rumuzla hesap açan kişinin bu isimle sosyal medyada Allah, peygamberler ve kutsal meleklerin isimlerini kullanıp, kendisini de onların yerine koymak suretiyle değişik tarihlerde tweetler atarak alenen suç işlediğini ve halkı tahrik ettiğini belirtti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.