Bu ay açılıyor

Bu ay açılıyor

Etimesgut Belediyesi’nin Ahimesut Mahallesi’nde inşa ettiği Kapalı Pazar’ın çevre sakinlerinin eleştiri ve tepkileri nedeniyle açılamadığı iddiası gerçek dışı çıktı. 

Etimesgut Belediyesi’nin Ahimesut Mahallesi’nde inşa ettiği Kapalı Pazar’ın çevre sakinlerinin tepkileri nedeniyle açılamadığı iddiası gerçek dışı çıktı. Ahimesut Mahallesi Kapalı Pazarı’nın bu ay sonu açılacağı öğrenildi. 
Etimesgut Belediyesi’nin inşa ettiği Ahimesut Mahallesi Kapalı Pazarı ile Zabıta Merkezi inşaatı tamamlandı. Zabıta merkezi hizmete girerken, tamamlanan kapalı semt pazarında henüz pazar kurulmaya başlanmadı.

ÇEVREDEKİ BİNALAR RAHATSIZ MI?
5 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen kapalı alanda pazar kurulmaya başlanmamış olması bazı iddiaları gündeme getirmişti. Pazar yerinin çevresindeki çok katlı lüks binalarda oturan kimi vatandaşların gürültü oluşturacağı gerekçesiyle pazar kurulmasına tepki gösterdikleri ileri sürülmüştü. Bu vatandaşların “Bölgemizde bir sürü büyük alışveriş merkezi var. Meyvemizi sebzemizi oralardan alıyoruz, servisleri ile de evlerimize kadar geliyoruz. Dibimizde pazar yeri gürültü oluşturacaktır, bizi rahatsız etti” dedikleri iddia ediliyordu. Bu nedenle pazarın açılışının yapılamadığı ileri sürülmüştü. 

İDDİALAR GERÇEK DIŞI
Habervaktim’in hem belediye kaynaklarından hem de çevre sakinlerinden edindiği bilgilere göre ise, iddialar gerçek dışı. Ne bölgede ki vatandaşlarda bu yönde ciddi bir rahatsızlık var, ne de açılış gecikmiş durumda. Pazara yönelik eleştirilerin “pazarlar ateş pahası, burada marketlerden daha ucuza ürün alabilecek miyiz, aynı çeşitliliği bulabilecek miyiz” yönünde olduğu, bunun da çok küçük bir grup tarafından dillendirildiği öğrenildi. 

AY SONU AÇILIYOR
Belediye yetkililerinden edindiği bilgilere göre de, Ahimesut Kapalı Pazarı bu ay sonuna doğru açılacak. Bir belediye yetkilisi “Çevreden rahatsız olanların olduğu iddiaları doğru değil. Niye rahatsız olsunlar. Aksine bölgeye bir değer katıyor, memnunlar. Pazarla birlikte yapılan zabıta merkezi hizmet vermeye başladı. Pazar da birkaç haftaya açılacak inşallah” bilgisini verdi. Yetkililer, açılışın bekletilmesi konusunda ise “İnsanların pazarlara ilgisi bahar aylarıyla birlikte artıyor. Pazarda açılan tezgah ne kadar fazla olursa ilgi de o derece yüksek olur. Kış aylarında pazarlarda tezgah da düşük olur ürün çeşidi de. Az tezgahlı bir pazar için en baştan olumsuz bir algı oluşabilir. Tezgah çokluğu ve çeşitliliği biraz bahar aylarına bağlı, taze organik meyve sebzeler çıkmaya başlamış olur, pazarlar kalabalıklaşır, vatandaşın ilgisi yoğun olur” dedi. 

GÜNÜ TALEBE GÖRE BELİRLENECEK
Belediye yetkilisi, pazarın haftada kaç gün ve hangi günler kurulacağı konularında ise “Bunu bölgedeki vatandaşların talebi belirleyecektir. Açılış yapıldıktan, Pazar kurulduktan sonra talebe göre şekillenecektir. Haftada 2 gün de olabilir talep çok olursa” diye konuştu. 

 
İLÇEDEKİ 6. ZABITA MERKEZİ 
Etimesgut Belediyesi, ilçedeki 6. zabıta merkezini Ahimesut Mahallesi'ne kurmuş oldu. 2016 TÜİK verilerine göre 22 bin 147 nüfusa sahip olan Ahimesut Mahallesi’nin, zabıta hizmetinin yerinde verilmesiyle birlikte daha huzurlu ve güvenli hale gelmesi hedefleniyor. Çalışmalara başlayan zabıta ekipleri, yaptıkları denetimlerde satışa sunulan ürünlerin gramajı ve sağlığa uygunluğu ile vergi levhası ve işyeri açma ruhsatı gibi tüm konuları titizlikle inceliyor. Eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor. Zabıta ekipleri, Ahimesut Kapalı Pazar yerinin hizmete girmesiyle birlikte, mahalle sakinlerinin huzur ve güven içinde alışveriş yapmaları, taze meyve-sebzeyi ucuza tüketmeleri için görev yapacak.

HAYIRLI OLSUN
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yeni hizmete giren Ahimesut Zabıta Merkezi'nin Etimesgut için hayırlı olmasını dileyerek, "İlçemiz hızla büyüyor. Ahimesut Mahallemiz 22 bini aşan nüfusuyla 36 mahallemiz arasında 9. sıraya yükseldi. Mahalle sakinlerimizin istek ve önerilerini de dikkate alarak modern bir kapalı pazar yeri inşa ettik. Hemen içerisinde zabıta merkezimizi kurduk. Zabıta ekiplerimiz, mahallemizdeki esnaflarımızın denetimleri, halkımızın istek ve şikayetlerinin anında karşılanması noktasında önemli bir görevi yerine getirecekler. Kısa bir süre sonra hizmete açacağımız pazar yerimizin de hayırlı olmasını diliyorum" diyor. 

 
ETİMESGUT’UN GÖZDE SEMTİ: AHİMESUT
Etimesgut Belediyesi özellikle Ahimesut ile Elvan mahallelerinde yatırımlara hız vermiş durumda. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Kent Konseyi, Türk Beyleri Kent Meydanı bu mahallelerde son yıllarda hizmete açılan belediye tesislerinin başında geliyor. Belediye’nin her iki mahalle sınırında inşa ettiği Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi’nin inşaatında da sona yaklaşıldı. Belediyeye maliyeti yaklaşık 20 milyon TL olan ve 2 blok halinde kapalı yüzme havuzu, eğitim, kültür ve sosyal alanları bulunan tesisin kaba inşaatı tamamlandı. Belediye Ahimesut Mahallesi’ne şimdi de bir Kapalı Pazar ve Zabıta Merkezi kazandırmış oldu. 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum