Borç yok yatırım çok

Borç yok yatırım çok

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki 2017 özelinde 13 yıllık icraatlarını anlattı.

“Kalplerde İz Bıraktık” diyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki 2017 faaliyet raporunu geçtiğimiz akşam Cemil Meriç Spor Salonu’nda vatandaşlara, hazırladığı sunumla anlattı. Göreve geldiği günden bugüne 13 yıllık değişimi de anlatan Tiryaki“ Değişime ayak uydurabilen ve değişimi sürdürülebilir yapan kurumlar ayakta kalabilir” dedi. Kendi döneminin belki de en önemli değişimin vatandaşa yatırım olduğunu da belirten Tiryaki vatandaşa harcanın paranın 13 yılda 70 kat arttığını belirtti.

13. KEZ VATANDAŞIN KARŞISINDAYIZ 

Her yıl Belediye olarak vatandaşların karşısına çıktıklarını bunu 13 yıldır devam ettirdiklerini belirten Tiryaki, “Her yıl Altındağ Belediyesi’nin bir salonunda belediyenin son bir yıllık faaliyetlerini vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. 13 yıldır sürdürüyoruz bu geleneği. Bu yıl 13’üncü defa Altındağlıların karşısına çıkıyoruz. Her yıl sunumumuzun bir konsepti oluyor. Bu yıl ‘kalplerde iz bıraktık’ mesajı ile karşınıza çıktık” dedi. 

VATANDAŞA HARCANAN MİKTAR 70 KAT ARTTI 

Göreve geldiklerinde Altındağ Belediyesinin 2 milyon lira yatırım yapabildiğini ancak şuan bu rakamın 70 kat artarak 140 milyona ulaştığını söyleyen Başkan Tiryaki konuşmasına şöyle devam etti:
“2003 yılı gelirimiz 33 milyon iken 2017’de 291 milyon 6 bin TL’ye ulaştı. 2003 yılında sadece 2 milyon TL yatırım yapabilen Altındağ Belediyesi’nin 2017 yılında yatırım gideri 140 milyon 2 bin TL’ye ulaştı. 2017 yılında sadece yüzde 33’ü imarlı durumda olan Altındağ ilçesinde bugün imar durumu yüzde 98’lere ulaştı. 2017 yılında 865 inşaat ruhsatı verdik. Her yıl Altındağ’da 15 bin yeni konut yapılıyor artık. Gelişmemizdeki en büyük sorunlarımızdan biri olan mülkiyet sorununu yıllar içerisinde özel stratejilerle çözdük. 2017 yılında 727 kişiyi tapulu arsa sahibi yaparken, toplamda bu rakam 14 bin 195’e ulaştı.”

TAŞERON YOK BORÇ YOK 

Taşerona geçmişten bugüne uzak durduklarını ve haklılıklarının bugün gelinen noktada anlaşıldığını söyleyen Tiryaki, “Biz taşeron firmalarla hiç çalışmadık. Hiç kiralık aracımız yok. Eskiyen tüm araçlarımızı elden çıkardık. Yepyeni araçlar satın aldık. Bütün araç gereçlerimiz, iş makineleri, asfalt makineleri, çöp kamyonları dâhil kendi malımız. Bugün gelinen noktada hiçbir kurum ve kuruluşa borcu olmayan bir belediye oluşturduk. Tüm kaynaklarımızı Altındağlıların yaşam kalitesini artırmak için kullandık” diye konuştu. 

ÇİNÇİN TARİH OLUYOR 

Uyuşturucu ve yasa dışı işlerle ünlenen Çinçin Mahallesi’ni artık tamamen tarihe gömeceklerini belirten Tiryaki semt dolmuşlarından da o ismin kaldıracaklarını söyleyerek, “Çinçin’i tarihe gömüyoruz. Çinçin ismini artık dolmuşlardan da kaldırtacağız. Çünkü Çinçin artık güvenli, herkesin oturabileceği bir yer. Yıllar önce Hollanda’dan çok sayıda gazeteci gelmişti, bana Çinçin’i sormuşlardı. ‘Neden’ dedim, orada uyuşturucunun serbest olduğunu söylediler. O günlerin hepsi geride kaldı. Yıkımlarımız kavgasız gürültüsüz devam ediyor.” dedi. 

MAHALLE SAYISI VE İMAR VATANDAŞA HİZMETTE ÖNEMLİ 

Hizmet götürmenin en önemli koşulunun imar olduğunu belirten ve 118 olan mahalle sayısını 26 ya düşürdüklerini belirten Tiryaki, “118 olan Mahalle sayısını 26’ya indirdik. Bu yapılanmalara gitmeseydik, halka para harcayamayacaktık. Bugün gelinen noktada yani 2004’te yüzde 70’i imarsız olan Altındağ’ı bugün hemen hemen imar palanları tamamlanmayan yer kalmadı denilecek duruma getirdik. İmar planı yapılamayan hiçbir yere hizmet götürülemez” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.