Bolu Dağı tüneli güçleniyor

Bolu Dağı tüneli güçleniyor

Anadolu Otoyolu üzerinde yer alan Bolu Dağı Tüneli'nde, daha güvenli bir ulaşım sağlamak için önemli çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan heyelan sonrasında tünelin her iki tüpünün de uzatılmasına karar verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Ankara yönündeki tünel geçen yıl 90 metre uzatılmıştı. İstanbul yönündeki tünelde ise uzatma çalışmaları devam ediyor. Bu sayede Ankara ile İstanbul arasındaki ulaşım daha güvenli ve kesintisiz hale gelecek.Çalışmaların ikinci ayağı kapsamında İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının uzatılmasına 31 Temmuz'da başlandı. 50 gün sürmesi planlanan çalışmalarda portalın betonarme temel imalatları tamamlandı, çelik yapı imalatında ise 5 metrenin montajı gerçekleştirildi. Toplam 256 metre uzunluğundaki fore kazık imalatı tamamlandı, değişimi planlanan 4 adet genleşme derzinden birinde kaynak işi bitirildi, ikisinde yerine montajlama yapıldı, birinde ise çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaların ikinci ayağı kapsamında İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının uzatılmasına 31 Temmuz'da başlandı. 50 gün sürmesi planlanan çalışmalarda portalın betonarme temel imalatları tamamlandı, çelik yapı imalatında ise 5 metrenin montajı gerçekleştirildi.

Toplam 256 metre uzunluğundaki fore kazık imalatı tamamlandı, değişimi planlanan 4 adet genleşme derzinden birinde kaynak işi bitirildi, ikisinde yerine montajlama yapıldı, birinde ise çalışmalar devam ediyor. Ayrıca refüjdeki 3 bin 500 metre beton bariyerin 2 bin 300 metresi ile toplam 19 bin 400 metrekare olan viyadükler arası koruma ağının 17 bin metrekaresi yenilendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.