Bize neden kadro yok?

Bize neden kadro yok?

Öz Taşıma-İş Sendikası Başkanı Mustafa Toruntay, taşerona kadro düzenlemesinden kiralık araç şoförleri ve buna benzer iş kollarında çalışanların faydalanamamasını eleştirdi.

OHAL’in kaldırılması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “OHAL uygulamasından örgütlenmemiz adına ya da özgürlüklerimiz adına hiçbir sıkıntı duymadık. Ülkenin güvenliği ve huzuru açısından OHAL’in gerekli olduğunu o gün söylemiştik. Neyse ki OHAL artık bitti. Bugüne kadar OHAL uygulamasından şikâyet edenler, bakalım bundan sonra hangi gerekçeyi bulacaklar” dedi.

YENİ BİR SÜRECE GİRDİK

Toruntay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı olması münasebetiyle verilen kahvaltıda Ankara basınıyla buluştu. Kahvaltıda konuşan Genel Başkan Toruntay, yoğun programından dolayı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını iki gün geç kutlayabildiklerini belirterek; “Ülkemiz kısa zaman önce bir seçim gerçekleştirdi ve yeni bir sisteme geçti. Yeni sistem, yeni kabine ve sayısı artan parlamentomuzla birlikte yeni bir sürece girdik. İnşallah memleketimizin hayrına olur” ifadelerini kullandı.

“OHAL’DEN SIKINTI DUYMADIK”

OHAL’in kaldırılmasıyla ilgili de konuşan Toruntay şunları kaydetti, “Bu ülkenin bir ferdi ve 28 yıllık sendikacı olarak, OHAL uygulamasından örgütlenmemiz adına ya da özgürlüklerimiz adına hiçbir sıkıntı duymadık. Ülkenin güvenliği ve huzuru açısından OHAL’in gerekli olduğunu o gün söylemiştik. Neyse ki OHAL artık bitti. Bugüne kadar OHAL uygulamasından şikâyet edenler, bakalım bundan sonra hangi gerekçeyi bulacaklar.”

KADRO ALAMAYAN İŞÇİLER VAR

Taşeron konusu ile ilgili de konuşan Genel Başkan Mustafa Toruntay; “Taşerona kadro meselesiyle alakalı düzenleme çıktı ama Kiralık Araç Şoförü ve buna benzer iş kollarında çalışan emekçilerimiz kadro alamadı. Taşeron konusuyla alakalı seçim sürecinde bazı düzenlemeler yapıldı. KİT’lere kadro yolu açıldı ama hala taşeron kadrosunda çalışıp da belediyelerde ve kamu kurumlarında kadro alamayan işçi kardeşlerimiz var. İnşallah bu süreç sağlıklı bir şekilde yürür, mağdur olan arkadaşlarımız da kadrolarını alırlar” şeklinde konuştu.

BİRÇOK SIKINTIYI BERABERİNDE GETİRECEK

Taşeron kadrosu verilmesinin sendikalar açısından, üye-sendika ilişkisini yarım bırakan bir uygulama olduğunu da sözlerine ekleyen Toruntay, “Taşeron olarak çalışan arkadaşlarımızın kadro almasından sonra sendikalarla üyelik ilişkisine baktığımızda üyelik ilişkisi var. Gerek ücretleri, gerekse sosyal hak ve kazanımları 2021 yılının Nisan ayına kadar en son KHK ile Yüksek Hakem Kurulundan çıkan ücretler seviyesinde uygulamaya devam edecek. Maalesef bu da, birçok sıkıntıyı da beraberinde getirecek” dedi.

“TİS SÜRECİNE GİRİYORUZ”

Öz Taşıma-İş Sendikasının altıncı yılında olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Başkan Toruntay; “Sendikamız taşımacılık ve ulaşım iş kolunda bir numaralı sendika. Bu hafta sonu Çalışma Bakanlığımızın yeni istatistikleri yayınlanacak. Bizim kayıtlarımıza göre, iş kolumuzun en büyük sendikası olarak devam ediyoruz. Rabbim utandırmasın. Bu hizmette mutlaka dostlarımızın, katkı verenlerimizin ve siz basın mensuplarımızın da payı var, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. TİS sürecine girdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Toruntay; “İlk olarak Tekirdağ’da, sonrasında da Kayseri, Gaziantep, Konya ve Ankara Büyükşehir Belediyesinde bulunan yaklaşık 13 bin üyemizin Toplu İş Sözleşmesi (TİŞ) dönemine giriyoruz. Bu süreçte inşallah, temsil ettiğimiz üyelerimize daha iyi haklar alırız” şeklinde konuştu. 

Emrah ÖZCAN/HAEBERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.