Bitpazarı'na yoğun ilgi

Bitpazarı'na yoğun ilgi

Ulus’ta Umut Oto Parkı’na her hafta sonu kurulan Bitpazarı, antika tutkunlarının ve ikinci el sevenlerin adresi haline geldi. Pazar, son dönemlerde tezgâhlardaki ürünlerin ucuzluğu sebebiyle büyük ilgi görmeye başladı.

Ulus Adnan Saygun Caddesi üzerinde yer alan Umut Oto Parkı’na cumartesi ve pazar günleri kurulan Bitpazarı çeşitli ürünlerdeki ucuzluk sebebiyle büyük ilgi görüyor. Birçok vatandaş uygun fiyata ürün almak için sabahın ilk saatlerinde pazara geliyor. Genelde ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların tercih ettiği Bitpazarı, ayrıca antika ve koleksiyoncuların da ilk tercihi oluyor. Pazarda ikinci el eşyaların yanı sıra birçok antika üründe satışa sunuluyor.

bitpazari-2-003.jpg

NOSTALJİ TUTKUNLARININ İLK ADRESİ

Cumartesi, pazar günleri sabahın ilk saatlerinde yerini alan tezgâhlar, birçok vatandaşın ilgi odağı oluyor. İkinci el eşyadan sıfır eşyaya, antikadan koleksiyon eşyalarına kadar birçok ürünün yer aldığı pazar, nostalji tutkunlarının da ilk adresi durumunda.

BİNLERCE ÜRÜN BU TEZGÂHLARDA

Havaların ısınmasını fırsat bilen onlarca pazar esnafı ise bu sezondan umutlu. Tezgâhları açtıkları ilk saatlerden itibaren müşterilerin geldiğine dikkat çeken pazar esnafı, ”Pazara eski ve yeni eşyaları getirip satıyoruz. Her taraftan insanlar buraya gelip ucuz fiyata eşya alıyor. Eşya fiyatları ucuz olmasından dolayı hem vatandaşlar, hem de esnaf memnun oluyor. Kıyafetten elektronik eşyaya, hırdavat malzemelerinden antika ürünlere kadar binlerce ürün bu tezgâhlarda” diyor. 

bitpazari-1-001.jpg

EKONOMİK DURUMU İYİ OLMAYAN VATANDAŞLARIN TERCİHİ

Pazar ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların da adresi durumunda. İkinci el kıyafet ve eşya almak için pazar alanına gelen vatandaşlar, “Ekonomik durumumuz iyi olmadığı için buraya geliyoruz. Her hafta farklı kıyafetler geliyor. Uygun bulduklarımızı alıp değerlendiriyoruz. Çeşitler çok. Bu yüzden burayı tercih ediyoruz” dedi.

bitpazari,-koleksiyon-001.jpg

KOLEKSİYONCULARIN İLGİ ODAĞI

Pazarda tezgâh açan koleksiyoncular ise dikkat çekiyor. Özellikle para koleksiyoncuları tüm kesimden vatandaşların ilgi odağı oluyor. Başkentlileri pazara davet eden koleksiyoncular şu ifadeleri kullanıyor: “Elinizde eski para varsa alın getirin burada değerlendirelim. Koleksiyonculuk merakınız var ise buradan ürün de satın alabilirsiniz. Nadir bulunan birçok madeni para ve banknot var. Birçok vatandaş bunun farkında olmayabiliyor. Özellikle sayılı adette basılıp da bir daire parası edecek banknotlar var. Vatandaşlar bunların farkında olmayabiliyor.”

ankara,-ulus,-bitpazari,-umut-otopark,-nerede,-nasil-gidilir.jpg

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.