Birlikte rahmet olur

Birlikte rahmet olur

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, göreve gelmesi halinde istişareye dayalı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini açıklayarak, “Birliğin olduğu yerde rahmet olur” dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, göreve gelmesi halinde istişareye dayalı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini açıklayarak, “Birliğin olduğu yerde rahmet olur” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Yenimahalle Başkan Adayı Veysel Tiryaki, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) esnafıyla bir araya geldi. İvedik OSB yönetim binasında düzenlenen buluşmaya, 500 sanayici, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Cumhur İttifakı'nın ilçe adayları, AK Parti ve MHP ilçe yöneticileri, İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ile çok sayıda davetli katıldı.

dsc_0274.jpg

DÜNYADA ŞEHİRLER YARIŞIYOR

Programda söz alan Altındağ Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, “3 dönemdir Ankara’yı Ankara yapan ve 40-50 yıldır da maalesef ihmal edilen, 3 dönem canla başla çalışarak; bana göre Türkiye’nin en önemli değişim ve dönüşümünü gerçekleştirdiğimiz Altındağ’da 3 dönem kuralına takıldık. Kader bizleri Yenimahalle’de sizlerle buluşturdu. Mevla’dan hayırlısı neyse onu temenni ediyoruz. Artık ulus devletleri isimlerini kaybediyorlar, dünyada şehirler yarışıyor. Artık küçük hesapların peşinde belediye başkanları seçilmez. Artık Türkiye’de de şehirler yarışıyor.”

tiryaki-002.jpg

“SİZLERİ RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUZ”

“Yakın zamanda 80 milyon insan anlayacak ki bazı şehirler öneminin kaybedecek. İyi yönetilen kentler, şehirler ortaya çıkacak. Bunun için Türkiye’de kat edilmesi gereken yollar var. Son 10-15 yılda belediyecilik anlayışımız değişti. Parayı çar-çur edecek değil, iyi değerlendirecek belediyelere ihtiyacımız var. 15 yıldır Altındağ’da mücadele verdik. Biz sizinle kendimizi rakip görmüyoruz. Bizim görevimiz sizin önünüze takoz koymak değil, önünüzü açmak. İş dünyasına karşı kendisini rakip gibi gören belediye zihniyetinden sizin önünüzü açan belediyeciliğe geçiş yapmamız gerekli.”

“KARALAMA DİLİMİZ YOKTUR”

“15 yıldır 1 tane tüccar, esnaf kardeşimizin dükkânına gidip ceza yazmış birisi değilim. Bunu samimiyetle söylüyorum. Personelini iyi çalıştıran, belediyesinde disiplini olan, vatandaştan toplanan paraları yine vatandaşa harcayan birisiyim. Karalama dilimizde yoktur. 15 yıldır hiçbir siyasal partinin liderinin, kurumsal yapısının, adaylarının aleyhinde cümle, kelime değil bir harf söylememişimdir. Beni dilim barış ve kardeşlik dilimdir. Bu memleket bizimdir. Bu memleketi en çok seven insan bu memleket için çalışan insandır. Yaptıklarımız referans olarak gösteriyoruz” dedi.

ozhaseki.jpg

“ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR”

Programda Ankara sanayisinin geliştirilmesine yönelik projelerini anlatan Özhaseki ise “Ankara'mız, bizim gururumuz olan bir şehir. Burası ticaret, sanayi, öğrenci ve sağlık kenti. Bu şehirde inanç, termal, sağlık, doğa, sanayi ve ticaret turizminde çok rahat bir şekilde birinci olabilir. Bunları ortaya koyabileceğimiz birtakım projeler yapabiliriz. Hem ülkeler hem de şehirler yarışıyor artık" dedi.

ANKARA SANAYİ ŞEHRİ OLARAK BİLİNMİYOR

Bu konuda da belediyelere çok iş düştüğünü ve alınan kararlarla şehirlerdeki ticaret ve sanayinin ayağa kaldırılabileceğini ifade eden Özhaseki, “Ankara sanayi şehri olarak çok bilinmiyor. Memurların, bürokrasinin olduğu başkent diye biliniyor. Bunu birlikte çözebiliriz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığını açıklaması sonrasında gurur duyduğunu kaydeden Mehmet Özhaseki, hemen işe başlayarak, çeşitli projeleri geliştirmek için harekete geçtiğini söyledi. Özhaseki, inanç turizmi için kültür yolu, 64 kilometre metro hattının artırılması için ek metro hatları ve stat yapımı konularında projeler geliştirdiklerini söyledi.

BİRLİĞİN OLDUĞU YERDE RAHMET OLUR

Özhaseki, "Ankara için bir bütçe kullanırsak, Ankara'ya değer katacak inanç, sağlık ve diğer turizmleri hayata geçirir ve geliştirirsek, bunun olumlu dönüşü her alanda sağlanabilir. İnşallah Ankara’mızda şeffaf bir yönetim anlayışıyla biz kültürüyle herkesle istişare ederek iş yaparız. Birliğin olduğu yerde rahmet olur. Her şeyi de açık açık yapıp hesap vererek, 5 sene sonra da hakkınızı helal etmenizi isteyip yolumuza devam ederiz" değerlendirmesini yaptı.

"GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BAŞLIYORUZ"

Daha sonra Çankırı İl Başkanlığınca Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan Özhaseki, Türkiye'nin siyasal tarihi içinde dönüm noktaları bulunduğuna dikkati çekerek, bu noktalardan birisinin 1946, birisinin 1994 ve birisinin de 2002 yılı olduğunu anlattı. 1946'da çok partili sisteme geçildiğini anımsatan Özhaseki, şunları ifade etti:

"İnsanlar hür olarak oyunu kullanabilecek ortama kavuşmuşlardır. 1994 yılı da belediyeler için bir devrimdir. 1994 yılı öncesinde ideolojik takıntılı belediyecilik anlayışı vardı. Şükürler olsun ki bizimle hizmet belediyeciliği başladı. İstanbul'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu'da bizim misyonumuza sahip birçok arkadaş, belediye başkanlığında eski karanlık dönemi kapattılar, yerine hizmet belediyeciliğini başlattılar. Şimdi de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gönül belediyeciliğine başlıyoruz."

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.