Birincilik Arakan’ı anlatan fotoğrafa

Birincilik Arakan’ı anlatan fotoğrafa

Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafı ödülünü Aa Foto Muhabiri Onur Çoban’ın Myanmar’da yaşanan dramı ve mültecilik sorununu anlatan karesi aldı.

Geçtiğimiz akşam Türkiye Foto Muhabirleri Derneğince (TFMD) Grand Ankara Otelde ‘Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları 2018’ ödül töreni düzenlendi. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da katıldı. Törende konuşan Arslan, “Bazen bin bir sözcükle anlatamadıklarınızı tek bir karede anlatmak özel bir beceri istiyor. Elinize, gözünüze, objektiflerinize, yüreğinize sağlık.” dedi. Yılın basın fotoğrafı ödülünü ise Anadolu Ajansı’ndan (AA) Onur Çoban, dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarından biri olan mültecilik konusuna dikkati çeken ve Myanmar'da yaşanan dramı anlatan karesi ile Bakan Arslan’ın elinden aldı. 

ELİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK 

Yılın Basın Fotoğrafı Ödülünü AA Foto Muhabiri Onur Çoban Myanmar’da Müslüman halkın yaşadığı göçü anlatan ve dünyanın da şuan en büyük problemlerinden biri olan mültecilik sorununu anlattığı karesi aldı. Ödülü Çoban’a taktim eden Bakan Arslan ise bir konuşma yaparken, “Bazen bin bir sözcükle anlatamadıklarınızı tek bir karede anlatmak özel bir beceri istiyor. Fotoğrafların zihinde etkisi çok daha kalıcı, ifade gücü çok daha kuvvetli. Siyasetten sanata, bilimden hayata, spordan savaşa her konuda birçok kare sizin elinizde sanat ve estetik değer kazanıyor. Elinize, gözünüze, objektiflerinize, yüreğinize sağlık” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİm
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.