Bir gün değil her gün halk günü

Bir gün değil her gün halk günü

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, İlçedeki vatandaşların sorunlarını çözmek adına bir günü değil her günü ‘halk günü’ ilan ettiklerini belirtip “Halkımızla belirli günlerde değil her gün bir araya gelmeye çalışıyoruz” dedi.

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, geride bıraktığımız 24 Haziran seçimleri ve sonuçları, önümüzdeki yerel seçim çalışmaları, ilçedeki faaliyetler başta olmak üzere merak edilen birçok konuyla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Türkayık’ın muhabirimizin sorduğu sorulara verdiği yanıtlar şöyle.

AK PARTİ’YE KARŞI İLK GÜNKÜ DURUŞ DEVAM EDİYOR

Ankara’daki metropol ilçeler arasında geride bıraktığımız 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye en güçlü destek Pursaklar’dan geldi. Ortaya çıkan tablo karşısında ne söylemek istersiniz?  

-Pursaklar halkı, AK Parti’mizi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sürekli destekliyor. 2002’den bu yana sağolsunlar ilçe halkımız, partimize ve reisine güçlü desteğini her zaman gösteriyor.  Pursaklar, milletin partisi olan AK Parti’ye verdiği destek konusunda ilk gün nasıl durduysa hala öyle duruyor. Destek anlamında hep birinciliklerle anıldık, anılıyoruz. Halkımızın bu teveccühü bizi her zaman onurlandırıyor ve sevindiriyor.  Allah onlardan razı olsun. 

ssssssssssssssssssss.jpg

EN GÜÇLÜ DESTEK VEREN İLÇELER ARASINDA 

Geride bıraktığımız seçimlerde yüzde kaçlık bir destek geldi?

-Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 78.1, Cumhur İttifakı’na yüzde 79.4, AK Parti’ye ise 62.75’lik bir destek verildi. 

PURSAKLAR, İTTİFAK KONUSUNDA ÖRNEK TEŞKİL ETTİ 

24 Haziran seçimleri için MHP ile Cumhur İttifakı kurulmuştu. Bu ittifak Pursaklar’da nasıl karşılandı. İttifak üyeleri olarak MHP ile ortak girişimlerde bulundunuz mu?  

-Cumhur İttifakı olarak güzel bir kampanya gerçekleştirdiğimize inanıyorum . Benim AK Parti İlçe Başkanlığına atamam olduğunda MHP Pursaklar İlçe Başkanlığına nezaket ziyareti gerçekleştirmiştik. Sağolsunlar onlar bize iade-i ziyarette bulundular. Biz seçim öncesinde de yan yana geldik. Ortak girişimlerde bulunduk. Bir iftar vesilesi ile yan yana geldik. Zannedersem Pursaklar ittifak konusundaki çalışmalara bir örnek teşkil etmiş diye düşünüyoruz. Şu anda Meclis içinde de birlik ve beraberlik içinde çalışılacağı liderler tarafından söylendi, diğer ittifak seçim akşamı dağıldı. Ama Cumhur İttifakı Elhamdülillah Cumhurbaşkanımızın ve Devlet Bey’in de söylediği gibi halan devam ediyor, devam edecek gibi de görünüyor. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde inşallah devam edeceğiz. 

SONUÇLAR MEMNUNİYETLE KARŞILANDI 

Geride bıraktığımız seçimde de Pursaklar’ın bu kadar yüksek oy olacağı parti genel merkeziniz tarafından bekleniyor muydu? 

-Pursaklar’ın Ankara’daki metropol ilçeler arasında en yüksek oyu olacağı yine bekleniyordu. Gerek bizim partimizde olsun, gerek dışarıdaki seçmenimiz çok vakurlu durdular.  Sessiz yığınlar sandıkta sesini en gür şekilde gösterdi. İlçemizdeki seçim sonucu çok memnuniyetle karşılandı. Ama öncesinde bir tedirginlik yok muydu vardı. Karşı cenah bu kez demokrasi kılıfına örtülmüş bir şekilde geldiler. 15 Temmuz’da açık bir şekilde saldırı vardı memleketimize bu sefer biraz demokrasi kılıfıyla örtülmüş bir saldırı vardı. 

BEKLENTİYİ KARŞILADIK

Partinizin beklentisini karşıladınız o zaman?

-Seçim sonrası ilçe başkanlığımızda hemen bir danışma toplantısı yapmıştık. Parti genel merkezimizden gelen bütün konuşmacılar, Pursaklar’dan çıkan tablonun istedikleri sonuç olduğunu belirtip bu desteği çok memnuniyetle karşıladılar. Beklentiyi çok şükür karşıladık yani. 

BAYRAMDAN SONRA YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA “BİSMİLLAH” 

24 Haziran seçimleri geride kaldı. Önünüzde yerel seçimler var. Bu konuda çalışmalara başladınız mı?

-Kurban Bayramı’na kadar rutin haftalık toplantılarımız, aylık danışmalarımız devam edecek. Genel Merkezimiz ile İl Başkanlığımızın vermiş olduğu çalışmalar mutlaka yerine getirilecektir. Bayramdan sonra yerel seçim çalışmalarımız başlar. Sandık kurullarından tutun da tüm birimlerimizle biz seçimlere hazırız. Yerel yönetim seçimleri genel seçimlerden biraz daha farklı oluyor. Biraz daha yoğun geçiyor. Elhamdülillah tecrübeli bir teşkilatımız var, güçlü bir parti yapımız var. Allah’ın izni ile önümüzdeki seçimi de yüzümüzün akıyla en güzel şekilde geçireceğimize inanıyoruz. 

GÖREVİNİ HAKKIYLA, LAYIKIYLA YAPAR

Ankara İl Başkanlığına vekâleten bakan Hakan Han Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle asaleten atandı. Hakan Han Özcan’ın İl Başkanlığı görevine atanmasını nasıl buldunuz?

-Hakan Han Özcan Başkanımız, partinin farklı kademelerinde görev yapan ve tabandan gelen bir isim. Gençlik kollarından başlayıp teşkilatın çeşitli birimlerinde bulunmuş, SKM Başkanlıklarında görev almış birisidir. Hakan Han Özcan Başkanımızın bu işi hakkıyla ve layıkıyla yapacağına inanıyorum. Zaten rüştünü ispat etme noktasında geçen seçimlerde çalıştı, SKM’lerde çalıştı, teşkilat başkanı olarak çalıştı artı geçtiğimiz seçimleri vekaleten İl Başkanı olarak geçirdi. Hep birlikte çok iyi bir şekilde çalışacağımıza inanıyorum. Ben sizin vesilenizle başkanımıza yeniden ‘hayırlı olsun’ dileklerimi iletiyorum. 

BİR SÜRPRİZ YAPMASINI BEKLİYORUZ

Konum olarak Esenboğa Havaalanı’na en yakın ilçesiniz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tebessüm Şehri olarak da anılan ilçenizden geçerek havaalanına ulaşıyor. Cumhurbaşkanı’nın ilçenizi ziyaret etmesini de istiyor musunuz? 

-Evet Esenboğa Havaalanı’na en yakın ilçeyiz. Gönlümüz istiyor ki Cumhurbaşkanımız sürpriz bir şekilde ilçemizi, ilçe teşkilatımızı ziyaret etsin diye. Bu hep gönlümüzden geçiyor. Devlet başkanımızı burada ağırlamaktan şeref duyarız. Beklentimiz her zaman devam ediyor. 

HER GÜN HALK GÜNÜ 

Makam odanızdaki kapınızın her zaman halka açık olduğunu işittik. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

İlçe Başkanlığı göreve gelmem ile birlikte işleyiş yapımızda bazı değişikliklere imza attık. Benden önceki ilçe başkanımız, belirlenen bir günü ‘halk günü’ olarak belirleyip o günde vatandaşlarla görüşmelerini yapıyormuş. Ben göreve geldikten sonra “vatandaşlarla buluşmalarımızı bir güne indirmeyelim, kapımız her zaman açık olsun” diyerek her günü halk günü ilan ettik. İlçe başkanlığı binamızda olduğum müddetçe eğer vaktimiz de müsaitse vatandaşlarımızla birebir görüşüp gerekli notlarımı alıyorum. Ben burada değilsem gelen misafirimize yetkili arkadaşlarımız randevu veriyorlar, sonrasında en kısa sürede misafirimizle görüşüyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerine, sıkıntılarına ortak olup sorunlarını, dertlerini imkanlar dahilinde çözmeye çalışıyoruz. İlçe halkımızda bu durumdan gayet memnun kalıyor. Sorunlarını, direkt olarak ilçe başkanına aktarmak onları sevindiriyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.