Bir gönüllü de sen olur musun?
Lösemi hastası oğlunu kaybettikten sonra kendini lösemi hastalarına yardıma adayan Çiğdem Kuzucu, “Bin gönüllüden 1’i de sen olur musun” adlı yardım kampanyasını başlatarak insanları kök hücre bağışında bulunmaya davet ediyor.
2013 yılında lösemi hastası oğlunu kaybettikten sonra lösemi hastalarına kendini adayan ve oğlunun adını yaşatmak için sayısız kütüphaneler açan Çiğdem Kuzucu, oğlunun hastane arkadaşları ve nakil bekleyen sayısız hastaya yardım etmek için de "1000 gönüllüden 1’i de sen olur musun" yardım kampanyası başlattı.
“ONLAR İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”
Oğlunun hayallerini gerçekleştirmek için lösemi hastalarına sürekli yardım kampanyası başlattığını belirten Kuzucu, “Ben oğlumu kaybettim, ancak o günden beri onkoloji hastanesinde nakil bekleyen hastalarla beraberim. Mesai çıkışı lösemi hastalarına ziyarete gidiyorum. Bütün hastaları bilirim neredeyse. Kim yatıyor, kim çıkıyor, teşhisi nedir, tedavisi ne kadar sürecek. Esasında olayın içinde olduğum, durumlarını bildiğimden onlar için bir şeyler yapmaya çalışıyorum, amacım bu" dedi.
DESTEK İÇİN KAMPANYALAR BAŞLATIYOR
Kuzucu hastalara destek için sürekli kampanyalar başlattığını da belirterek şu ifadeleri kullandı, “11 Ağustosta kök hücre kampanyası başlatıyorum. Bu kampanyayı yapmaktaki amacım kök hücrede nakil bekleyen yetişkin hastalara dikkat çekmek. İnsanlar kök hücre konusunda çok bilinçsizler ve organ nakli sanıyorlar. Ben 5 yıl önce oğlumu kemoterapi cevap vermediği ve uygun bir nakil bulamadığımız için kaybettik. Birçok hasta aynı durumda şu an nakil beklemekte. Daha önce tüm kampanyaları Ankara’da gerçekleştirdim. Bu seferki kampanyayı ise İstanbul’da yapıyorum. Destek olmak isteyen herkesi bekliyorum.”
“1000 GÖNÜLLÜDEN 1’İ SEN OLUR MUSUN”
Bireysel gönüllü olarak oğlunun hastane arkadaşları ve nakil bekleyen sayısız hastaya yardım etmek için "1000 gönüllüden 1’i de sen olur musun" yardım kampanyası başlatan ve sosyal medyada kampanya adına hesap açan Kuzucu, kök hücre bağışının nasıl yapılacağını ise şöyle kaydetti, “Kızılay ya da Türkkök’e giderek bilgilendirme formunu dolduruyor daha sonra 3 tüp kan örneği veriliyor. Eğer herhangi bir hastalık yoksa veri tabanına işlenerek dünyadaki tüm hastalarla eşleşme aranıyor. Bunun olasılığı da milyonda bir oluyor. Bu yüzden çok sayıda bağışçıya ihtiyaç duyuluyor” dedi.
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜM MASRAFLARI KARŞILIYOR
Sağlık Bakanlığı’nın bağışçıyı en yakın hastaneye yönlendirerek bir kan verme işlemi gerçekleştirilerek bağış yapılabildiğini söyleyen Kuzucu, “Bu bağışın hiçbir yan etkisi yok. Aynı gün ayağa kalkarak işinize dahi devam edebiliyorsunuz. Sağlık Bakanlığı tüm masraflarını karşılıyor. İnsanlar bağıştan korkmasınlar. Aynı gün rutin hayatlarına devam edebiliyor. Vücudunuzdan eksilen hiç bir şey olmuyor ve bir hayat kurtarıyorsunuz” diye konuştu.
YETİŞKİN HASTALARDAN BAHSEDİLMİYOR
Kampanyayı düzenlerken yetişkin lösemi hastalarına da dikkati çekmeyi amaçladığını belirten Çiğdem Kuzucu, "Lösemi denildiği zaman insanların aklına genelde çocuklar geliyor, yetişkin lösemi hastaları kimsenin aklına gelmiyor. Yardım kampanyalarında hep çocuklar var, hiç yetişkinlerden bahsedilmiyor. Çocuklara zaten çoğu kişi duyarlı, o yüzden yetişkinlere karşı da duyarlılığı artırmak istiyoruz. Yetişkin bir baba hasta olduğunda tüm aile geçim sıkıntısı yaşıyor. Bunun farkındalığını ortaya çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.
BELEDİYE BAŞKANLARI HASTANELERİ ZİYARET ETMELİ
Yaklaşan Kurban Bayramı’nın hasta ve yakınlarına destek olmak için bir vesile olduğunu da hatırlatan Kuzucu, “Gerek vatandaşlar gerek ilçe belediye başkanları bu bayramda hastanelerdeki lösemi hasta ve yakınlarını ziyaret ederek destek vermeliler. Hastaların desteğe çok ihtiyacı var. Özellikle hasta olan ebeveynlerin çocuklarının ihtiyaçları oluyor. Bunlara yardım edebilirler. Kurban etlerini hastalara ulaştırabilirler” diye konuştu.
Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.