Binlerce kiralık kasa İş Bankası Müzesi’nde görücüye çıktı

Binlerce kiralık kasa İş Bankası Müzesi’nde görücüye çıktı

Ulus’ta yer alan İş Bankası Müzesi, Türkiye'nin köklü tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Müzenin bodrum katındaki bölümde binlerce kiralık kasa sergiye açıldı. Vatandaşlar kasalara yoğun ilgi gösteriyor.

Başkentin göz bebeği Ulus’ta yer alan İş Bankası Müzesi, Türkiye'nin köklü tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Müzenin bodrum katında yer alan kiralık kasa bölümü, zırhlı kapısıyla ziyaretçilerine unutulmaz eşsiz bir deneyim sunuyor. Zırhlı kapısı ile dikkat çeken bölüm, geçmişte müşterilerin değerli eşyalarını güvenle sakladıkları binlerce kasayla dolu. Bu bölüm, hem bankacılık tarihine hem de güvenlik kültürüne ışık tutarak ziyaretçileri adeta geçmişe götürüyor. Gizliliğe verilen önem ve titizlikle yönetilen süreç, müzenin tarihi dokusuyla birleştirilerek sergileniyor.

kiralik-kasalar.jpg

BODRUM KAT DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

3 kattan oluşan İş Bankası Müzesi, her bir katında birbirinden farklı bölümlerle tarihte yolculuğa çıkarıyor. Bankanın süreci ile alakalı farklı bölümlerden oluşan alan girişte ziyaretçileri karşılıyor. Bankanın tarihsel gelişimini kronolojik sırayla inceleyebileceği birinci kat ise tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup gitmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat oluyor. Özellikle bodrum katı görenleri mest ediyor. Bodrum katındaki alanda, kiralık kasa zırhlı kapısıyla ziyaretçileri bekliyor.

zirhli-kapi.jpg

GİZLİLİK GÖZLER ÖNÜNE SERİLİYOR

Kiralık kasa bölümü içerisinde, müşterilerin takı, anahtar, mücevher gibi değerli eşyalarını emanet edildiği kasalar sergileniyor. Müşterilerin “Kiralık Kasa Sözleşmesi” ile eşyalarını emanet ettikleri alanda, gizliliğe verilen önem gözler önüne seriliyor. Kasa kiralayan müşteri dışında, hiç kimse odaya alınmaz, müşteri değerli eşyalarını yerleştirirken görevli kişi odayı kilitlerdi. Bu titizlikle yönetilen sürecin başkentlilere sergilendiği alan, müzenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde korunuyor ve ziyaretçileri adeta geçmişe götürüyor.

ZIRHLI KAPI İLE KORUNUYOR

Kiralık kasalar bölümünde bulunan alandaki zırhlı kapıda dikkatleri üzerine çekiyor. Çift kapılı olarak tasarlanan bu alan, bankanın iş saatleri dışında ve öğle tatillerinde sürekli olarak kilitli tutuluyordu. Çalışma saatlerinde, zırhlı kapının anahtarları yalnızca şube müdürü ve kiralık kasa görevlisinde bulunur ve gün sonunda ana kasada muhafaza edilirdi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.