Bilkent Şehir Hastanesi açılıyor... Peki, Bilkent'e nasıl gidilir?

Bilkent Şehir Hastanesi açılıyor... Peki, Bilkent'e nasıl gidilir?

Avrupa'nın en büyük sağlık tesisi olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Dev tesisin günde 100 bin hastaya hizmet vermesi bekleniyor. Peki, Bilkent Şehir Hastanesine nasıl gidilir?

Avrupa'nın en büyük, dünyanın tek seferde yapılan 3'üncü büyük sağlık tesisi olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle Perşembe günü hizmete açılacak.

Dev tesis, 9 ayrı binadan oluşan bir kampüste faaliyet gösterecek.

8 ayrı branş hastanesinden oluşan sağlık üssünde bir koordinatör 8 başhekim görev yapacak.

11 ayrı birimde görev yapan Sağlık Bakanlığı da şehir hastanesi içerisine hizmet verecek.  

HASTANELER BİR ARADA HİZMET VERECEK

Türkiye’nin sağlık üssü olacak tesiste Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Numune Eğitim ve Araştırma  Hastanesi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastaneleri bulunacak. Fizik Tedavi Hastanesi ise önümüzdeki günlerde devreye girecek. 

DEV SAĞLIK ÜSSÜ 

Türkiye’nin en büyük sağlık tesisi olan Bilkent Şehir Hastanesi’nin özellikleri şöyle:

“1,3 milyon metrekare kapalı alan, 3 bin 704 yatak kapasitesi, 904 poliklinik odası, 674 yoğun bakım ünitesi, 131 ameliyathane, bin 500 hekim, 5 bin sağlık personeli bulunurken 5 bin idari ve destek personeli görev yapacak.”

GÜNDE 100 BİN HASTAYA HİZMET VERECEK

Günlük 40 bin poliklinik hastanın tedavi edileceği hastane, günde 100 bin hastaya hizmet verecek. 131 ameliyathanesi bulunan hastanede, günlük 650 ameliyat yapılması bekleniyor. Sağlık üssünde geçtiğimiz günlerde kalp damar cerrahisinde aort anevrizması diye bilinen bir hastanın ameliyatı başarı ile yapıldı.

Bilkent Şehir Hastanesine nasıl gidilir?

14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete açılacak olan şehir hastanesine Tarım Bakanlığı metro istasyonundan hareket eden ring otobüsleri ile de ulaşım sağlanabilecek.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.