BİK ve MEB'den yeni proje

BİK ve MEB'den yeni proje

Basın İlan Kurumu ve Mesleki Teknik Eğitim Müdürlüğü’nün imzaladığı yeni protokolle gazetecilik ve radyo televizyon öğrencileri alanın profesyonelleri ile buluşacak. İmzalanan protokolde yeni staj ve istihdam olanaklarının artırılması hedefleniyor.

Basın İlan Kurumu ve Mesleki Teknik Eğitim Müdürlüğü’nün imzaladığı yeni protokolle gazetecilik ve radyo televizyon öğrencileri alanın profesyonelleri ile bir araya gelecek. İmzalanan protokolde yeni staj ve istihdam olanaklarının artırılması hedefleniyor. 

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu (BİK) mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Gazeteciliğin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmeye yönelik alanda eğitim alan öğrencilere yeni staj ve iş imkanları amacıyla oluşturulan yeni protokolün imzalarını MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ve BİK Genel Müdürü Yakup Karaca attı. 

bik,-meb,-gazetecilik,-yeni-proje,,.jpg

ÖĞRENCİLERE YENİ STAJ VE İŞ İMKÂNI HEDEFLENİYOR

İmzalanan protokolle gazetecilik, radyo televizyon alanında eğitim gören öğrencilerin gerekli materyallerinin yenileriyle güncellenmesi, çeşitli seminer ve çalıştaylarla gerek kendilerinin gerekse eğitmenlerinin eğitilmesi hedefleniyor. Bunun yanında küçük yaşta bu mesleğe gönül vermiş öğrencilerin önlerinin açılarak staj imkanları ve mezuniyetlerinden sonra iş imkanlarının daha kolay sağlanması hedefleniyor. 

bik,-meb,-gazetecilik,-yeni-proje,-protokol-002.jpg

Protokol kapsamında MTEGM bağlı eğitim kurumlarından yapılacaklardan bazıları şunlar:

  • Mesleğe ilişkin olarak materyallerinin güncellenmesi.
  • Yeni tasarım atölyeleri kurulması.
  • Meslek okullarından mezunların yine aynı alanda iş bulabilmeleri için BİK’in gerekli destek ve girişimde bulunması.

ÖĞRENCİLERİN PROFESYONELLERLE BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ 

İmza töreninde konuşan MTEGM Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu öğrencilerin alanın profesyonelleri ile bir araya gelmelerini çok önemsediklerini belirterek, “Medya alanında eğitim veren okullarımızda alanın üst kuruluşunu bir araya getiren protokol oldu.  Çocuklarımızın profesyonellerle bir araya gelmesi, eğiticilerimizin kendi mesleki gelişimlerini yine profesyonel alanda yapmaları ileride istihdam olanaklarına yol açabilecek hayırlı bir protokol oldu” dedi. 

bik,-meb,-gazetecilik,-yeni-proje,-protokol,.jpg

İSTİHDAM DENGESİNE KATKI

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ise genç yaşta meslek sahibi olan öğrenciler istihdamla kavuşturma amaçlarının olduğunu ifade ederek, “BİK bu konuda ‘Yeni Nesil Gazetecilik’ten kazandığı tecrübeyle güzel bir program hazırlamayı ve bakanlığımızla birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz. Protokol imzalandıktan sonra kısa sürede çalışmalarımızı başlatacağız. Genç yaşta meslek kazanmış arkadaşlarımızı kısa sürede mesleğine katmak ve istihdamlarını sağlamak istiyoruz. Sadece lise düzeyinde değil üniversite düzeyinde de istihdam oranı bir türlü sağlanamıyor. Biz de bu bağlamda katkıda bulunmak istiyoruz” sözlerine yer verdi.  

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.