Beraber güçlüyüz

Beraber güçlüyüz

Kırşehir’de bir köy derneğinin Başkent’te düzenlediği iftar programı siyasi iktidar ile muhalefeti bir araya getirdi. AK Parti, MHP ve CHP’li vekil adayları memleketleri Kırşehir için birlik vurgusu yaparken, “Beraber güçlüyüz” mesajı verdi.

Ankara’daki Kırşehirlilerin kurduğu “Tatarilyas Kışla Köyü” adlı derneğin Başkent’te düzenlediği iftar programı siyasi iktidar ile muhalefeti biraraya getirdi. İftara katılan AK Parti, MHP ve CHP’li milletvekili adayları memleketleri Kırşehir için birlik vurgusu yaparken, “Beraber güçlüyüz” mesajı verdi. 
Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği siyasetten, bürokrasiye 7’den 70’e birçok Kırşehirliyi ağırladı. İftara Aslen Kırşehir’li olup Ankara’dan aday gösterilen AK Parti, MHP ve CHP’li isimlerin katılması ayrıca dikkat çekti. 
Düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili adayları Hacı Turan, Arife Polat Düzgün ve Enes Şişman, Milliyetçi Hareket Partisi 3. Bölge Ankara Milletvekili adayı Fatih Çetinkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Yıldırım Kaya, Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar katıldı. 

KIRŞEHİRLİLER OLARAK BİRLİK OLMALIYIZ

Tatarilyas Kışla Köyü Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz İftar yemeğinde yaptığı konuşmada “Bu organizasyonu düzenlememizdeki amacımız biz Tatarilyaslılar olarak bir araya gelelim, Ankara’da ki Kırşehirliler olarak bir araya gelelim diye yaptık. Kuveyt’te çalışan eski kurucu başkanımız Ömer Öz bize destek olarak bu geceyi düzenledik. Allah onlardan razı olsun. Ankara’da ki Kırşehirliler olarak birlik ve beraber olursak gerek Ankara’da gerekte Kırşehir’de hep biz kazanırız bu yüzden tek ses olmalıyız” dedi.

KIRŞEHİRLİ ANKARA MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTİYORUZ

Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ise konuşmasında, şu mesajları verdi: “Ankara’da kimisine göre 300 bin kimisine 500 bin Kırşehirli var. Üyemiz olan 48 tane dernek var. Bu derneklerden biri de Tatarilyas. 40 kişilik güzide bir yönetimimiz mükemmel bir kadın kollarımız harika bir gençlik kollarımız var. Tek bir amacımız var. Ankara’da yaşayan Kırşehirlinin birlik ve beraberliğini sağlamak. Allah’a çok şükür yapmış olduğumuz çalışmalarla bunu başarmış oluyoruz. Eğer şayet Ankara’da bir Kırşehir nüfusu varsa biz de Ankara’da parlamentoda Kırşehirli milletvekili görmek isteriz. Bu dönem siyasi partilerimizden Kırşehirli hemşerilerimiz var. Ben Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı olarak şunu söylemek zorundayım 24 Haziran’da yapılacak seçimlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde huzur içerisinde sonuçlanmasını istiyorum.”

KIRŞEHİRLİ OLMAKTAN ONUR DUYDUM

Aslen Kırşehirli olup Ankara Milletvekili adayı (3. Bölge) olan MHP’li Fatih Çetinkaya da “Ben Ankara’da yedi yıl il başkanlığı yaptım. Ben bu şehirde Kırşehirliyim, Yozgatlıyım, Ankaralıyım, Adanalıyım, Kayseriliyim gönlü yüreği vatan sevdasıyla pişmiş burada bu güzide şehirde istikbalimizin başkentinde yaşayan Anadolu’muzun töresini kültürünü yaşatan ev sahipliği yapan bu şehirde Kırşehirli olmaktan onur duyarım” diye konuştu.

İNSANIN EN HAYIRLISI İNSANA HİZMET EDENDİR

AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Arife Polat Düzgün ise şöyle konuştu: “Hemşerilerimin çoğu beni çok iyi tanır. Ankara’da doğdum Ankara’da büyüdüm. İyi bir Kırşehirli olarak yetiştirildim. Hastalarıma hiçbir zaman sormadım memleketiniz nereli diye. O yüzden hizmet götürürken de sormayacağım. Ama biliyoruz ki insanın en hayırlısı insana hizmet edendir. İnsanlar sizin nereli olduğunuzu yaptığınız hizmetten sonra daha iyi takdir edeceklerdir.” 

ANKARA KAYSERİ ARASINDA SIKIŞMAYI HAK ETMİYORUZ

CHP Ankara Milletvekili Adayı Yıldırım Kaya da “Kırşehirliler Federasyonu olarak biz Ankara’da siyasette önemli kişiler çıkaracağız benim idealim ve iddiam budur. Bugün gözü aydın olsun Kırşehir’den onlarca milletvekili adayı var ona sözümüz olsun ki en az Ankara’da dört Kırşehirli milletvekili çıkaracağız iki de Kırşehir’den gelecek altı. Ben Hacı Turan adına ve kendi adıma söz veriyorum. Milletvekili seçildiğimizden sonra ilk hafta federasyon başkanımızın davetlisi olarak onun yemeğine katılacağız. Onun talimatlarını alıp Kırşehir için yapılması gerekenleri ya Allah ya Bismillah deyip başlayacağız. Çünkü Ankara ve Kayseri arasında sıkışmayı hak etmiyoruz biz. Yeniden bir karanfil olarak kırmızı gül olarak doğacağız. Neşet’in söylediği türküler TBMM’de çınlayacak buda sizin eseri olacak” şeklinde konuştu. 

BERABER GÜÇLÜYÜZ

aaa.jpg

AK Parti 3. Bölge Milletvekili adayı Hacı Turan ise “Sadece seçimler için değil seçildikten sonra yine aranızda olacağız bunu böyle bilmelisiniz. Ankara’daki Kırşehirliler olsun Kırşehir olsun her zaman mutlu gününüzde, acı gününüz olmasın ama acı gününüzde yanınızda olacağız” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.