Belediye Başkanlarının maaşı ne kadar?

Belediye Başkanlarının maaşı ne kadar?

Belediye Başkanlarının maaşı ne kadar? Yeni dönemde bir belediye başkanının maaşı en yüksek 24 bin, en düşük ise 7 bin TL olacak. Emekli belediye başkanlarına ise en yüksek 7 bin 500, en düşük ise bin 800 TL emekli maaşı ödenecek.

Belediye Başkanlarının maaşı ne kadar?

Yerel yönetimleri gelecek 5 yıl yönetecek isimler büyük oranda belli oldu. İtirazların olduğu yerlerde sayımlar halâ sürerken, sayımların netlik kazandığı noktalarda ise seçilen yeni belediye başkanları mazbatalarını alarak devir teslimin ardından görevlerine başladı. 31 Mart seçimlerinden sonra görev süresi dolan belediye başkanları ve yeni seçilen belediye başkanlarının ne kadar maaş alacağı kamuoyunda merak ediliyor. 

EMEKLİ BELEDİYE BAŞKANLARI NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Emekli olan eski yerel yöneticilerinin alacakları maaşlarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, 2008 öncesi ve sonrası emekli sandığında primi olup olmamasının maaşları büyük oranda etkilediğini belirtti. Yeni seçilen belediye başkanlarına “hayırlı olsun” temennisinde bulunan Genel Başkan Erer, emekli belediye başkanlarının şimdi alacağı maaşlar hakkında şunları sıraladı;

EMEKLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MAAŞI 

“Emekli büyükşehir belediye başkanı 1.12. 2008 öncesi emekli sandığına prim yatırmışsa bugün 7 bin 500 memur emekli maaşı alır. 2008’den önce emekli sandığına ilişki değil ise en fazla 2 bin 500 – 3 bin TL işçi emekli maaşı alır.”

EMEKLİ İL BELEDİYE BAŞKANI MAAŞI

“Emekli il belediye başkanı 2008’den önce emekli sandığına prim yatırmışsa bugün 6 bin 700 lira memur emekli maaşı alır, 2008 öncesi emekli sandığına ilişki değil ise 2 bin 500 TL işçi emekli maaşı alır.”

EMEKLİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANI MAAŞI

“Emekli ilçe belediye başkanı 2008’den önce emekli sandığına prim yatırmışsa bugün 5 bin 800 lira memur emekli maaşı alır, 2008 öncesi emekli sandığına ilişki değil ise 2 bin 100 TL işçi emekli maaşı alır.”

EMEKLİ BELEDİYE BAŞKANI MAAŞI 

“Emekli belde belediye başkanı 2008’den önce emekli sandığına prim yatırmışsa bugün 4 bin 800 lira memur emekli maaşı alır, 2008 öncesi emekli sandığına ilişki değil ise bin 800 TL işçi emekli maaşı alır. Aynı halk oyuyla seçilen milletvekili ise geçmişinde emekli sandığı olsun olmasın şu an yaklaşık 18 bin TL emekli maaşı alıyor.”

YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Göreve yeni gelen belediye başkanlarının maaşları ise şöyle; “Nüfusu 2 milyondan fazla olan büyükşehirde bir belediye başkanı 24 bin TL maaş alacak. Nüfusu 1 ila 2 milyon arasında olan şehirlerde belediye başkanları 20 bin TL alacak. Nüfusu 500 bin ila 1 milyon arasında olan şehirlerde belediye başkanları 16 bin TL alacak. Nüfusu 250 bin ila 500 bin arasında olan şehirlerde belediye başkanları 14 bin TL alacak. Nüfusu 100 bin ila 250 bin TL arasında olan şehirlerde belediye başkanları 12 bin TL alacak. Nüfusu 50 ila 100 bin arasında olan kentlerde belediye başkanları 10 bin TL maaş alacak. Nüfusu 10 ila 50 bin arasın olan kentlerde belediye başkanları 8 bin TL maaş alacak. Nüfusu 10 binden az olan yerleşim yerlerinde belediye başkanları 7 bin TL maaş alacak. 

MECLİS ÜYELERİ NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Belediye meclisi üyelerine ise katıldıkları her meclis toplantısı başına “huzur hakkı” parası alacak. Meclis üyelerinin alacağı para belediye başkanının brüt ödeneğinin günlük tutarının 3’te 1’ini geçmeyecek. 

MUHTAR MAAŞLARI NE KADAR? 

Yeni dönemde muhtar maaşları da merak ediliyor. Yeni seçilen muhtarlar önümüzdeki haziran ayına kadar bin 911 lira, temmuz ayından sonra ise en az 2 bin 7 lira alacak.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.