Bedelli askerlik ikinci el satışlarında artış meydana getirdi

Bedelli askerlik ikinci el satışlarında artış meydana getirdi

25 yaş ve üzeri bireyler 15 bin TL ödeyerek 21 gün temel askerlik eğitimi almak koşuluyla TBMM gündemine gelen bedelli askerlik tasarısı ile birlikte ikinci el satışlarında belirgin bir artış yaşandı.

Bedelli askerlik düzenlemesi ile ilgili teklif, dün TBMM gündemine alındı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na görüşmelerine başlanan teklife göre, 25 yaş ve üzeri bireyler 15 bin TL ödeyerek 21 gün temel askerlik eğitimi almak koşuluyla askerlik hizmetini tamamlamış olacak. Bedelli askerlik için teklif edilen 15 bin TL ise ev ve araba ilanlarında artış sağladı.

2065930_dd9edd223dffe1e4880054f767eacd01.jpg

Bedelli askerlik için gerekli 15 bin TL'yi temin etmek için bankalar bedelli askerlik kredileri için hazırlık yaparken gayrimenkul, otomobil ve çeşitli taşınmazların yanı sıra kişisel eşyaların satışının yapıldığı internet sitesinde 'bedelli askerlik' başlıkları açılmaya başladı. Bazı kullanıcılar 40-50 bin TL'lik otomobillerini, bazıları da dairelerini bedelli askerlik için satışa çıkardı. Bedelli askerlik için satışa çıkarılanlarda drone, motosiklet, cep telefonu, daire, arsa ve otomobiller en çok başlık açılanlar arasında yer aldı.

''BEDELLİ İÇİN ASKERLİK SATILIK''

d6450a9a4c18d6b5_636x350.jpg

Bir e-ticaret sitesinde Keçiören Kalaba Mahallesi'nde 135 Bin TL'ye satılığa çıkartılan 100 metrekarelik 3+1'lik dairenin satış ilanı, 'Acil bedelli askerlik ve hac için Keçiören Kalaba'da satılık ev' şeklinde duyuruldu. Gölbaşı'nda ise; Mahmatlı Bahçe Mahallesi'nde 450 metrekarelik arsa da, 'Bedeli askerlik için çok acil' ilanıyla satışa çıkartıldı.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.