Bayramda acı bilanço: 132 ölü

Bayramda acı bilanço: 132 ölü

Kurban Bayramı tatilinin ilk 8 gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 132 kişi öldü, 784 kişi ise yaralandı.

Kurban Bayramı tatilinde, yapılan uyarı ve alınan tüm önlemlere rağmen yurt genelinde trafik kazalarının önüne geçilemedi. Kurban Bayramı tatilinin ilk 8 gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 132 kişi hayatını kaybederken 784 kişi ise yaralandı.

140 BİN TRAFİK PERSONELİ GÖREVLENDİRDİ

İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı’nda vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak, başta otobüs kazaları ve kaza kara noktalarında yaşanan can kayıplarını önlemek için güvenlik  önlemlerini  artırarak 17-27 Ağustos 2018 tarihlerinde 11 gün süreyle sahada yaklaşık 140 bin trafik personeli görevlendirdi. Ayrıca bakanlık, geleceğin teminatı çocukların aileleri üzerindeki yaptırım etkisini kullanarak “Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim” “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası ile farkındalık oluşturarak alınan tedbirleri destekledi.

6 GÜNLÜK CAN KAYBI 10 YILLIK ORTALAMA İLE AYNI DÜZEYDE

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise "Son 10 yılda tescilli araç sayısı yüzde 65 artmış. Karayollarının fiziki yapısındaki iyileştirmeler ve bölünmüş yollar nedeniyle seyahatler daha güvenli hale gelmiştir. Polis ve jandarmanın almış olduğu yoğun trafik tedbirlerine rağmen, bayram tatilinin ilk iki günü, arife ve bayramın ilk üç günü olmak üzere 6 günlük can kaybı 10 yıllık ortalama ile aynı düzeydedir" bilgisi verildi.

YÜZDE 42 ORANINDA ARTIŞ

Açıklamada, "Bayram tatilinin ilk 6 gününde 69 ölümlü kazada 87 can kaybı yaşanmıştır. Kaza oluş türleri incelendiğinde, en fazla kazanın 27 ile tek taraflı yoldan çıkma, devrilme, savrulma, engelli cisme çarpma, 25 kazanın yandan çarpma, arkadan çarpma ve karşılıklı çarpışma, 17 kazanın ise yayaya çarpma şeklinde meydana geldiği görülmüştür. Yaya kazaları 2017 yılı Kurban Bayramı tatiline göre yüzde 42 oranında artmıştır. 2017 yılında toplam kaza içinde yüzde 14 olan motosiklet kazası oranı ise yüzde 1’e düşmüştür. Tespit ettiğimiz ve tedbir aldığımız 17 ildeki 20 kaza kara noktasında 1 ölümlü kaza meydana gelmiştir" denildi.

132 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kurban Bayramı tatilinin 7’inci gününde çeşitli illerde meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi yaşamını yitirdi, 73 kişi yaralandı. Bayram tatilinin 8’inci gününde yurdun farklı illerinde meydana gelen trafik kazalarında ise 20 kişi hayatını kaybederken 113 kişide yaralandı. Bu kazalarla birlikte bayram tatilinin ilk 8 gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 132 kişi hayatını kaybetti, 784 kişi ise yaralandı. 2017 yılı Kurban Bayramı tatilinde ise 122 kişi trafik kazasından ölürken yaklaşık 500 kişide yaralanmıştı. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.