Bayram bereket Ulus gelenek

Bayram bereket Ulus gelenek

Başkentlilerin bayram alışverişi için Ulus’u tercih etmesi esnafı memnun etti.

Bu yılda bayram alışverişinin adresi Ulus oldu. Mübarek Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Başkentlilerin adresi Anafartalar Çarşısı ve civarı oldu. Vatandaşın bu seçimi ise esnafın yüzünü güldürdü. Ramazan boyunca işlerin durgun olduğunu söyleyen Mağaza Sahibi Ahmet Özcan, “Bayram bizim için bereket olacak eksiklerimizi kapatacağız” dedi. 

“BAYRAM EKSİKLERİMİZİ KAPATIR”

“Ulus her bayram dolar” diyen Özcan bayrama son 3-4 gün kala işlerin yoğunlaştığını ve eksiklerini kapamada bunun çok etkili olduğunu söyledi. Bu yıl da durumun değişmediğini ve hareketliliğin başladığını belirten Özcan memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: “
Ama son bir iki gündür bayram kendini hissettirmeye başladı. Her yıl olduğu gibi bayram kalabalığı başladı. Son 3-4 gün kala vatandaşın ilgisi yoğun olur ve satışları o zaman yaparız. Ulus bu sene de diğer yerlere göre daha kalabalık. Aslında burası her zaman hareketlidir bizim de avantajımız odur. Allah’ın izniyle bayram işini yaparak kendimizi kurtaracağız inşallah. 

“RAMAZANDA İŞLER DURGUNDU”

Ramazan ayı boyunca piyasasının genel olarak durgun olduğunu ve bu durumdan kendilerinin de etkilendiğini söyleyen mağaza sahibi Ahmet Özcan, “Ramazanda işlerimiz durgundu. O bizi hayli yordu. Kiraları ödemekte güçlük çektik. Genel olarak zaten sektörde bir durgunluk vardı son 1-2 yıldır o da bize yansımıştı. Fiyatlara zam yapmadık zaten piyasa durgun birde üzerine zam yaparsak işimize zarar veririz” diye konuştu. 

YABANCILAR DA BURADA

Başkentlilerin yanı sıra genel olarak Türki Cumhuriyetlerden gelen vatandaşların da Ulus2u öğrendiğini ve geleneksel olan bayram alışverişlerini kendilerinden yaptığını belirten Özcan, “En çok ayakkabı ve kıyafete bakıyorlar. Halkımız haricinde Özbekistanlı, Türkmenistanlı, Kazakistanlı çoğunluk olmak üzere ülkemize gelen yabancılar da Ulus’u öğrendiler. Çoğu zaman işimizi onlardan yapıyoruz. Fiyatlarımız 20-25 liradan başlıyor. Her keseye göre ayakkabı, pantolon, gömleğimiz var” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.