Batıkent doldu taştı

Batıkent doldu taştı

Milli maç heyecanı Batıkent’te yaşandı. Türkiye-Hollanda maçını izlemek isteyen yüzlerce vatandaş Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Batıkent Rekreasyon Alanı’nda kurduğu dev ekran önüne akın etti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finallerinde Türkiye-Hollanda maçını izlemek isteyen yüzlerce Ankaralı Batıkent Rekreasyon Alanı’na akın etti. Formalarını giyinip ay yıldızlı bayrağını da kapan vatandaşlar alanları erkenden doldurdu. Milli takımın 90 dakika boyunca yaşattığı heyecana ortak olan vatandaşlar Batıkent Rekreasyon Alanı’nın en yoğun günlerinden birini yaşattı.

batiketn.jpg

ALANA SIĞMADILAR

Türkiye ve Hollanda arasındaki Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçına vatandaşlar akın etti. Yenimahalle Batıkent Rekreasyon Alanı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekran önüne toplanan vatandaşlar parkın en yoğun günlerinden birini yaşattı. Ay yıldızlı bayrağını kapan ve formalarını giyinen vatandaşların yaşattığı yoğunluk Batıkent Rekreasyon Alanı’nın yüksek kesimlerindeki çimlere kadar ulaştı. Dev ekran önünde yer bulamayan vatandaşlar sandalyelerini buralardaki koyarak maçı seyretti.

HEYECANA ORTAK OLDULAR

Heyecana ortak olan vatandaşlar milli takıma alkış ve tezahüratlarla destek verdi. Maç boyunca Türk bayraklarını sallayan ve tezahüratlar eden vatandaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 35’inci dakikada attığı golde büyük sevinç yaşadı. Maçın ikinci yarısı ise soğuk başladı. Üstünlüğünü koruyamayan A Milli Futbol Takımı kalesinde 70 ve 76’ncı dakikada üst üste goller görmesine rağmen vatandaşlar sürpriz bekledi. Dakikalar ilerledikçe heyecan doruklara çıktı. Vatandaşlar A milli Futbol Takımı’nın yakaladığı pozisyonlarda yerlerinde duramadı.

batikentt.jpg

HASRET DEVAM ETTİ

İlk kez 1996 yılındaki şampiyonada kupa için sahaya çıkan A Milli Takım ilk turnuva deneyimini İngiltere’de yaşadı. Buradan eli boş dönen A Milli Takım 2000 yılında ise ilk kez çeyrek finali gördü. 2004’teki kupaya katılamayan A Milli Takım 2008 yılındaki şampiyonada yarı finale kadar yükseldi. 2016 ve 2021’de yaşanan hayal kırıklığında ise A Milli Takım gruptan çıkamayarak elendi. Bu yılki şampiyonada ise A Milli Takım milyonları ekran önüne kilitledi. Genç ve dinamik kadrosuyla vatandaşlarının heyecanını doruklara çıkartan A Milliler çeyrek finale kadar çıktı. Son maçta Hollanda’ya 2-1 yenilen Milli Takım Euro 2024’ten elendi.

Kaynak:İlk Sayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.