Başpınar Mahallesi'nde Kudüs Park'ı açıldı

Başpınar Mahallesi'nde Kudüs Park'ı açıldı

Altındağ Belediyesi, Başpınar Mahallesi’nde 48 dönüm üzerinde açtığı dev parka Kudüs ismini verdi.

Altındağ Belediyesi, Başpınar Mahallesi’ne 48 dönümlük ‘Kudüs’ isimli dev bir park kazandırdı. Parka ‘Kudüs’ isminin verilmesi büyük bir takdirle karışlandı.  Dün parkın resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Altındağ Belediye  Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

GELECEK NESİLLERE MESAJ

Parkın açılış konuşmasını yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, göreve geldikleri ilk günden bu güne her 15 günde ilçenin farklı mahallelerinde sosyal tesis açtıklarını kaydetti. 48 dönüm üzerine gecekondulardan arındırılarak kurulan parka ‘Kudüs’ ismini verdiklerini hatırlatan Başkan Tiryaki, “Kudüs bizim göz bebeğimizdir. Bütün tesislerde olduğu gibi çocuklara ve gelecek nesillere mesaj bırakacak isimler veriyoruz” dedi. 

ŞEHİTLER PARKI DA AÇILIŞA GÜN SAYIYOR

Önümüzdeki günlerde Doğantepe Mahallesi’nde bir parkı daha hizmete açacaklarının müjdesini veren Başkan Tiryaki, “Bu parkımızın ismini de Şehitler Parkı koyduk. İçinde Osmanlı- Selçuklu mimarisine benzer bir camiyle beraber açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  

FİLİSTİN’DEN SELAM GETİRDİM

Açılışta konuşan Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ise konuşmasının başında “sizlere kapıları her zaman açık tutan Filistin’den, Kudüs’ten selam getiriyorum” dedi. Alanda bulunanlar “Aleyküm Selam” diyerek karşılık verdi.  Parka ‘Kudüs’ isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu anlatan Mustafa, “Kesinlikle bu olay çok büyük bir başarıdır. Biz Sayın Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve meclis üyelerini bu davranışlarından dolayı büyük bir takdirle karşıladık. Buraya bu ismin verilmesinin Kudüs sevgisi olduğunu biliyoruz. Bu yüzden biz hep ‘tüm zalimlere rağmen Kudüs değişmeyecektir’ diyoruz” şeklinde konuştu. 

EVLATLARIMIZ KUDÜS’Ü BİLECEK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gerçekten şahidiz ki Altındağ her geçen gün güzelleşiyor, yaşanabilir oluyor. Bir başka daha teşekkürüm var. Yüzlerce isim varken parkın ismine ‘Kudüs’ verilmesi çok anlamlıdır. Evlatlarımız bilecek Kudüs nedir, neresidir? Yeryüzünde gidilmeye değer üç meclis Mekke, Medine ve Kudüs’tür” ifadelerini kullandı. 

Osman AKDOĞAN - Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.