Başkent’te ÖHO’lar için “Ankarakart” bekleyişi devam ediyor

Başkent’te ÖHO’lar için “Ankarakart” bekleyişi devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2018 Nisan'da, özel halk otobüslerinde de Ankarakart uygulamasına geçeceğini açıklamasının ardından Başkentlilerin bekleyişi halen sürüyor. Çift vasıta kullanan Başkentliler, ÖHO'larda kart uygulamasını merakla bekliyor.

ÖHO’larda Ankarakartlı sisteme geçilmesini talep eden Başkentlilerin en büyük sorununu ise aktarma yapılamaması. Birçok vatandaş çift vasıta kullanıyor ve ikinci binişlerinde ÖHO’ya binen vatandaşlar tekrar tam ücret ödemek zorunda kalıyor.

Başkent’te uzun yıllardır beklenen ama bir sonuca varılamayan Özel Halk Otobüslerinin (ÖHO) Ankarakart’a geçişi merak konusu oldu.

5c03cd010f25442260d005a9.jpgİlgililerin konu her gündeme geldiğinde ‘en kısa zamanda’ demesinden sıkılan Başkentliler, kartlı sistemin daha sağlıklı olduğunu ve bir an önce geçilmesini talep ediyor.

EGO seferlerinin az olması ve bununla birlikte ÖHO’larda aktarma yapılamaması, 65 yaş üstü ve serbest kart sahibi vatandaşların ÖHO’larda sorun yaşaması gibi nedenler Başkentlilerin sorunlarının başında geliyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan Başkentliler sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

KARTLI ÖHO KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Başkentlilerin merakla beklediği Özel Halk Otobüslerinde Ankarakart kullanımıyla ilgili müjdeyi 2018 yılının Nisan ayında vermiş, anlaşmanın sağlandığını dile getirmişti.

Tüm bunlara rağmen kartlı sisteme geçilmemesi vatandaşın tepkisine neden olurken, vatandaşlar karşılıklı mağduriyetlerin giderilmesi için kartlı sistemin daha sağlıklı olacağını düşünüyor. 

flas-karar-mavi-halk-otobusleri-hakkinda-ankarakart-duzenlemesi.jpgÖHO’DA AKTARMA YAPILAMIYOR

Birçok vatandaş gün içerisinde çift vasıta kullandığına dikkat çekerek, Özel Halk Otobüslerinde aktarma yapamadıklarından yakınıyor.

İkinci ya da daha üstü vasıtalarda tam biniş ücreti ödemek istemeyen Başkentliler yaklaşan yerel seçimler öncesi bu sorunun çözülmesini istiyor.

EGO seferlerinin Özel Halk Otobüslerinin çalıştığı bölgelerde az olduğunu da hatırlatan Başkentliler, aktarma sorununun ancak kartlı sistemle çözülebileceğini belirtiyor.

BAŞKENT ÖRNEK OLMALI

Ankarakart kullanımının Özel Halk Otobüsleri içinde faydalı olacağına inanan Başkentliler, iş giriş ve çıkış saatlerinde kalabalık olan otobüslerde birçok kişinin öğrenci ücreti ödediğini kimin öğrenci, kimin tam ücret ödediğinin belli olmamasının kargaşa yarattığını belirtti.

Birçok şehirde bu uygulamanın hayata geçtiğini hatırlatan vatandaşlar, Ankara’nın Başkent olduğunu hatırlatarak, “Örnek uygulamalar buradan çıkmalıdır, bu tarz eski usul sistemler ortadan bir an önce kalkmalıdır” uyarısında bulundu.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum