Başkentray'da üzen görüntü!

Başkentray'da üzen görüntü!

Geçtiğimiz günlerde Başkentray’a binen yaşlılar dakikalarca güçlükle ayakta yolculuk yaparken ne yazık ki gençler yer verme zahmetine girmedi. Amcanın bastonuna dayanarak ayakta durması dikkatlerden kaçmadı. 

Geçtiğimiz günlerde Başkentray’a binen yaşlılar dakikalarca güçlükle ayakta yolculuk yaparken ne yazık ki gençler yer verme zahmetine girmedi. Amcanın bastonuna dayanarak ayakta durması dikkatlerden kaçmadı. 

Toplumuzda yaşlılara saygı duymak ve onlara yer vermek önemli bir yer tutar. Özellikle bu durum toplu taşıma araçlarında çok sık karşımıza çıkar. Hatta toplu taşıma araçlarında yaşlılar, engelliler ve hamileler için koltuklar ayrılmıştır. Fakat tüm bunlara rağmen kültürel yozlaşmanın sonucunda yaşlıya hürmeti de kaybetmeye başladık. Geçtiğimiz günlerde Başkentray’da bastonlu amca ve güçlükle ayakta duran teyze dakikalarca seyahat etmek zorunda kaldı. Duyarlı vatandaşların çıkmasıyla üzücü görüntü son buldu.

TELEFONA BAKIYORLAR

Toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan yaşlılar gençlerin telefona daldığını ya da onu bahane ettiğini belirterek, “Eskiden uyuma numarası vardı. Şimdi herkes telefona bakıyor. Onlar da yorgun fakat yaşlılar olarak biz de yoruluyoruz ve dayanacak güç kalmıyor. Arada duyarlı çocuklar çıkıyor sağ olsunlar. Ama bu kötü bir şey bizler nasıl büyüklerimize saygı duyduk yer verdiysek şimdi de aynısını bekliyoruz. Maalesef bu kültürler giderek kayboluyor” diye konuştu. 
 
TRENDE DAKİKALARCA AYAKTA GİTTİ

Geçtiğimiz günlerde Başkentray’da trende objektiflerimize yansıyan görüntüde yaşlı amcanın baston kullanmasına karşın etraftakiler yer vermedi. Ayrıca amcanın hemen yanında bulunan yaşlı teyze ise ayakta güçlükle durarak tutunma direklerine yaslandığı görülüyor. Dakikalarca devam eden bu zorlu yolculuk etraftaki duyarlı vatandaşların yer vermesiyle son buldu. 

KOLTUKLARIN BELİRLİ KISIMLARI YAŞLI ENGELLİ VE HAMİLELERE AİT 

Toplu taşıma araçları metro, tren ve otobüslerde yaşlı, engelli ve hamileler için koltuklar ayrılmıştır.  Normal koltuklardan renkleri farklı olan ya da üzerinde onlara ait olduğu yazılı olan yerlere normal vatandaşların oturmaması gerekir.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum