Başkentray’da kart sorunu devam ediyor

Başkentray’da kart sorunu devam ediyor

Tüm metro ve otobüslerde ücretsiz Ankarakart kullanım hakkına sahip olan emniyet teşkilatı çalışanları ve basın mensuplarının, Başkentray turnikelerinde aynı haktan mahrum edilmesi karışıklığa neden oluyor.

12 Nisan Perşembe Günü ulaşıma açılan Başkentray’da ücretsiz seyahat kartları konusunda yaşanan sorunlar kafa karışıklığına neden oldu. Emniyet ve basın mensubu gibi ücretsiz ulaşım hakkına sahip meslek örgütlerinin kartlarının Başkentray’da geçersiz olması sorunlara yol açarken, vatandaşlar diğer ulaşım araçlarında olduğu gibi Başkentray’da da ücretsiz kullanım hakkına sahip olmayı talep etti.

ŞAŞKINLIĞA NEDEN OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım kartı olan Ankarakart’ın, Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından hizmete sunulan banliyö hatlarında da kullanılması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna ile TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın arasında entegrasyon protokolü imzaları atılmış Ankara’da tek kartla bütün ulaşım gerçekleştirilmişti. Tüm bunlara rağmen Başkentray’da bazı ücretsiz ulaşım kartların geçersiz sayılması şaşkınlığa neden oldu.

“DAHA KAPSAYICI OLSUN”

TCDD taşımacılıktan aldığımız bilgilere göre sadece şehit, gazi, 65 yaş üstü vs. kart sahiplerinin Başkentraydan ücretsiz yararlanabildiği, emniyet ve basın mensupları gibi ücretsiz ulaşım hakkına sahip kişilerin ise ücretsiz yararlanamadığı bildirildi. Buna rağmen vatandaşlar yasanın değiştirilerek daha kapsayıcı olmasını isterken, yetkililer yasaya göre hareket ettiklerini belirtiyor.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ZOR DURUMDA KALIYOR

Başkentray’da turnike başlarında bekleyen güvenlik görevlilerinin ise bazı ücretsiz kart sahibi kişilerle tartışma yaşadığı gözlemlenirken güvenlik görevlileri, “Otobüs ve metrolarda ücretsiz kullanım hakkına sahip olan bazı vatandaşların kartları Başkentray’da geçmiyor. Hal böyle olunca da vatandaş kart basmadan geçmek istiyor ve bizi zor durumda bırakıyor. Gözlemlediğimiz kadarıyla serbest kartlar, emniyet mensubu ve basın mensuplarının kartları geçersiz sayılıyor. Vatandaşlar suçu bizde bilip üzerimize yürüyor ve gereksiz tartışmalara sebebiyet veriyor. Hem vatandaş için hem de bizler için ulaşım müfredatı diğer araçlardaki gibi yapılsın ve kafa karışıklığına son verilsin” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN / HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.