Başkentray’a güvenlik talebi

Başkentray’a güvenlik talebi

Başkentray kullanan vatandaşlar, istasyonlarda metro ve AVM’lerdeki gibi güvenlik elemanı bulunmasına rağmen hiçbir uygulama yapılmadığını ifade ederek, ulaşımın güvenli hale getirilmesini talep ediyor.

Her gün Binlerce Ankaralının kullandığı Başkentray’da güvenlik önlemi olmaması dikkatlerden kaçmıyor. Yolcuların herhangi bir aramadan ya da cihazdan geçmeden doğrudan trenlere binmesi Başkenray’ın güvenlik konusunda zafiyetini gösterirken vatandaşlar ise duruma tepki göstererek, “Alışveriş merkezinde(AVM), metroda nasıl güvenlik varsa burada da olmalı” dedi. 

METRO-AVM GİBİ OLMALI 

12’de Nisan’da tekrar kullanıma açılan eski adıyla Banliyö treni olarak bilinen Başkentray’ı günün her saati Ankaralılar yoğun şekilde kullanıyor. Ancak vatandaşlar trene binerken bilet gişelerinde herhangi bir arama ve kontrolden geçmiyor. Binlerce kişiyi taşıyan trenin bu denli güvenliksiz olarak kullanılması da vatandaşların dikkatinden kaçmıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar “Gişelerden geçerken kimse bir şey sormuyor, arama yapılmıyor ya da X-Ray cihazından da geçilmiyor. Alışveriş merkezlerine, metrolara binerken nasıl güvenlik gerekiyorsan burada da olmalı” dedi. Ayrıca trenin durakları düşünüldüğünde Ankara Gar ve Yenişehir(Sıhhiye) gibi kritik noktalarda bulunuyor. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ VAR GÜVENLİK UYGULAMASI YOK 

Duraklarda ve gişelerde güvenlik görevlileri olduğunu söyleyen ancak herhangi bir uygulama yapmadıklarına dikkat çeken vatandaşlar, “Gişelerde ve duraklarda güvenlik görevlileri var ancak onlar daha çok vatandaşa yardım amaçlı ve bekleme yerlerinde tren yoluna yaklaşılmaması konusunda görevlerini yapıyorlar. Ancak bilet gişesinden Başkentray’ın alanına girerken iç bir uygulamaları yok” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.