Başkentray Elvankent durağı önüne trafik ışığı

Başkentray Elvankent durağı önüne trafik ışığı

Başkentray Elvankent durağı önünde yaya geçidi bulunmayışının, vatandaşlar için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken haberimizin ardından, caddeye yaya geçidi ve trafik ışığı yerleştirildi.

Başkentray Elvankent durağı önünde yaya geçidi bulunmayışının, vatandaşlar için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken haberimizin ardından, caddeye yaya geçidi ve trafik ışığı yerleştirildi.

tehlikeli.jpg‘Tehlikeli Geçiş’ manşeti ile gazetemizin 31 Aralık tarihli sayısında gündeme getirdiğimiz Başkentray Elvankent durağı önünde yaya geçidinin bulunmaması ve vatandaşların karşıdan karşıya geçmek için zor anlar yaşaması ses getirdi.

Haberimizin yayınlamasından kısa bir süre çalışma başlatan yetkililer bölgeye trafik ışıklı yaya geçidi yaptı.

Durumdan memnun olan vatandaşlar gazetemize ve duyarsız kalmayan yetkililere teşekkür etti.

“KAZAYLA BURUN BURUNA GELİNİYORDU”

Elvankent durağı önünde bulunan İstasyon Caddesinde yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu saatlerde kazayla burun buruna geliniyordu. En yakın yaya geçidinin 600-700 metre ileride olduğunu belirten vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike atlattıklarını belirterek yetkililerden çözüm beklediklerini gazetemize söylemişlerdi.

dsc_0113-001.jpgVATANDAŞLAR SIKINTILARINI BÖYLE DUYURMUŞTU

Yaşanan sıkıntıyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak şunları söylemişti:

“Her sabah ve akşam bu yoldan geçmek zorundayız. En yakın üst geçit 600-700 metre ileride. Soğuk kış gününde orayı nasıl dolanalım. Ayrıca evimizin yolu buradan geçiyor. Durak buradaysa onunda mutlaka bir yaya geçidi olmadı. Birçok kez kıl payı kaza atlatıldı. Işıktan çıkan arabalar burada çok hızlı geçiyor. Çocuklu aile var, yaşlı var, engelli var kimsenin canı yanmadan duruma müdahale etmek gerekiyor. Allah korusun kimsenin canı yanmadan bu duruma yetkililerin müdahil olması lazım. Burada ilgili kurumlar olan Ankara Büyükşehir Belediyesinden TCDD Taşımacılık ve Etimesgut Belediyesi’nden konuyla ilgilenmelerini istiyoruz.”

ARTIK IŞIK VAR

Geçtiğimiz günlerde yapılan yaya geçidinde artık tehlike ortadan kalkmış durumda. Duraktan çıkan ya da durağa giden vatandaşlar araçları durdurma butonuna basarak rahatça yollarına devam edebiliyorlar.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.