Başkentray bereket getirecek

Başkentray bereket getirecek

Sincan Lale Semti esnafı 16-17 Nisan gibi açılması beklenen Başkentray’ı dört gözle bekliyor.

Sincan Lale Semti esnafı 16-17 Nisan gibi açılması beklenen Başkentray’ı dört gözle bekliyor. Eski adıyla Sincan-Kayaş banliyö treninin bölgeye canlılık kattığını ancak, kapandıktan sonra işlerinin hayli düştüğünü belirten bölge esnafı, “Başkentray’dan umutluyuz sabırsızlıkla açılmasını bekliyoruz” dedi.

ANINDA FAYDASI GÖRÜLÜYOR

Çevre esnaflarından Fahrettin Bulut gazetemize bölgenin eskide olduğu gibi canlı görüntüsüne kavuşmasını beklerken, “15 yıldır burada esnafım. Banliyö treni açık olduğu zamanlar işlerimiz farklıydı. Gecenin geç saatlerine kadar işim hiç aksamazdı. Ancak şuan akşam saatlerinde kimse kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Hızlı Tren(YHT)’nin burada durması bile kısa sürede işlerimize hemen katkıda bulundu. Şuan zordayız eskiden istasyon karşısında diye ona göre kira ödüyordum ancak şimdi hem istasyon gitti hem tren daha açılmadı bende zordayım. Açılacak treni sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi. 

CANLILIK GELECEK 

Bir diğer esnaf olan Hasan Koltukçu ise aynı şekilde bölgenin canlılığına değinerek, “ Sabahları buradan adeta insan seli akardı. Şimdi herkes sokağından çıkıyor gidiyor buraya uğrayan yok. Bir ara Lale istasyonu YHT’nin şehirlerarası durak noktası olarak çalıştı anında faydasını gördük bir canlılık geldi. Şimdi ise bölgede sessizlik var sokakların canlılığı gitti. Hem esnafın hem de sokakların eski canlı görüntüsüne kavuşması için Başkentray’ın gelişini dört gözle bekliyoruz” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.