BAŞKENTLİNİN ZAM HALİ EKMEĞİMİZE DE ZAM GELDİ

BAŞKENTLİNİN ZAM HALİ EKMEĞİMİZE DE ZAM GELDİ

Zam yağmuruna tutulan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin de hizmet tarifelerinde artışa gittiğini duyunca çılgına döndü. Dün de ekmeğe gelen zammı öğrenen Başkentlinin psikolojisi iyice yerle bir oldu.

RÜYAMIZDA GÖRÜRÜZ
Habervaktim’e konuşan 58 yaşındaki Bünyamın Nalbant, Büyükşehir’in uyguladığı zamlara sitem ederek, “Zam geldiğini duyacağız diye haberleri izlemeye, gazeteleri okumaya korkar olduk” dedi. Vatandaşların yöneticiler tarafından umursanmadığını savunan Nalbant, “Biz zamsız ve rahat bir günü ancak rüyamızda görürüz” diye konuştu.
EKMEĞE YÜZDE 34 ZAM GELDİ
Ankaralı vatandaşlar, dün yeni bir zam haberiyle daha uyandı. Soframızdan eksik etmediğimiz ekmek, yaklaşık yüzde 34 zamlanarak 75 kuruştan 1 TL’ye satılmaya başlandı. Halk ekmek de yüzde 25 zamlanarak 60 kuruştan 75 kuruşa yükseldi.

OSMAN AKDOĞAN/ ANKARA-

 Yeni yılda gelen zamların şokunu henüz üzerinden atamayan Başkentli, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de yaptığı zamlarla iyice çığlına döndü. Çeşitli kalemlerdeki hizmet tarifelerinde büyük bir artışa giden Büyükşehir’e vatandaşlar veryansın etti. Yeni gelen zamlar karşısında beli bükülen Ankaralılar, her gün çıkan zam haberleri karşısında psikolojilerinin bozulduğunu belirtti.
RÜYAMIZDA GÖRÜRÜZ
58 yaşındaki Bünyamin Nalbant, “Zamma alışalım diyoruz ancak bir türlü alışılmıyor. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alıyorlar. Her gün yeni bir ürüne ya da hizmete zam geldiğini duyunca inanın yıkılıyoruz. Zam geldiğini duyacağız diye haberleri izlemeye, gazeteleri okumaya korkar olduk. Her şey uçtu gitti. Hayat çok pahalılandı. Kimse bu garip vatandaşı düşünmüyor mu?  Allah aşkına artık birileri de bizi düşünsün” dedi. 15 gün içinde zam yağmuruna tutulduklarını belirten Nalbant, “Biz zamsız ve rahat bir günü ancak rüyamızda görürüz” diye de ekledi.
ZAMLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Asgari ücrete çalışan 29 yaşındaki İzzet Çelik adındaki vatandaş ise, “Gelen zamlardan dolayı ne yapacağımızı bilemez hale geldik artık. Aldığım maaş ile ödediğim faturalarımı karşılaştırıyorum sürekli eksideyim. Ailem destek çıkmasa geçinmemin mümkünü yok. Bir yaşında çocuğum var ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geliyorum. Gelen zamlara bakarsak asgari ücretin artması hiç iyi olmadı keşke eskisi gibi kalsaydı” dedi. Büyükşehir Belediye’sinin yaptığı zamların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Çelik şöyle konuştu: “Çoğu şeye gelen zammı anladım da mezara neden zam yapılıyor onu çözemedim. Parasız bir adamın ölmeye de mi hakkı yok?”
EKMEĞE YÜZDE 34 ZAM GELDİ
Ankaralı vatandaşlar, dün yeni bir zam haberiyle daha uyandı. Soframızdan eksik etmediğimiz ekmek, yaklaşık yüzde 34 zamlanarak 75 kuruştan 1 TL’ye satılmaya başlandı. Halk ekmek de yüzde 25 zamlanarak 60 kuruştan 75 kuruşa yükseldi. Konuyla ilgili Habervaktim’e açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Odası, “20.01.2014’te biz ekmeğe 1 lira tarife almıştık. Ama o tarife fırıncılar tarafından uygulanmıyordu ama şimdi uygulanmaya başlandı” dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.