BAŞKENTLİLERDEN TERÖRE LANET, BİRLİĞE DAVET

BAŞKENTLİLERDEN TERÖRE LANET, BİRLİĞE DAVET

Hakkâri ve Iğdır’da bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırılar sonucunda verilen çok sayıda şehit Ankara’yı ayağa kaldırdı. Her kesimden vatandaşlar bir araya gelerek teröre lanet okudu. Şehitler için ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenl

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM

Geçtiğimiz hafta Hakkâri ve Iğdır başta olmak üzere çeşitli yerlerde bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen kalleş saldırılar sonucu 30’un üzerinde güvenlik görevlimiz şehit düştü. Yaşananlar Başkentlileri ayağa kaldırdı. Başkent’in bütün şehirlerinde teröre lanet yürüyüşleri düzenlenirken her kesimden vatandaşlar bir araya birlik beraberlik mesajları verdiler. Ayrıca düzenlenen çeşitli etkinliklerle şehit olan güvenlik güçleri rahmetle anıldı.

TERÖRE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK TOPLANTISI

Kalecik’te tüm siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek teröre karşı birlik ve beraberlik toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Filiz Ulusoy tarafından verilen kahvaltıda yapılan basın açıklamasında ortak bir dille "Bölücü terör örgütü lanetlenerek bu süreçte halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde sağduyulu olması gerektiği" dile getirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Filiz Ulusoy’un yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Çiğdem, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Serhan Kaya, CHP İlçe Başkanı Alper Gümüş, CHP Kadın Kolları Başkanı Günay Can, CHP Gençlik Kolları Başkanı Utku Hatipoğlu ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Ömer Karakoç toplantıya iştirak ettiler. MHP İlçe Başkanı Sn. Rıfat Songür ise katılmak istediğini ancak Parti Genel Merkezinin almış olduğu karar nedeniyle katılamadığını iletti.

BALA TEK YUMRUK

Bala’da ise farklı siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı ‘teröre lanet yürüyüşü’ düzenlendi. Ak Parti İlçe Başkanı Sabri Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Cengiz Ünlü, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erdem, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Uslu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özgül Coşan, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Bilal Yılmaz ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı.

TERÖRE KARŞI ORTAK DEKLARASYON

Şereflikoçhisar’da da yapılan ortak deklarasyon ile terör kınandı. Belediye Başkanı Ferda Polat, Ak Parti İlçe Başkanı Sait Başaran ve Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Duran Azılı bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu ve yaşanan hain terör saldırılarını imzaladıkları ortak bir deklarasyon ile kınadı. İmzalanan deklarasyonda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUNDU

Şehit olan güvenlik güçleri için birçok ilçede rahmetle anılırken Gölbaşı, Nallıhan ve Bala ilçelerinde şehitler için mevlid okundu. Gölbaşı’nda konuyla ilgili yapılan toplantıda alınan kararla ilçede bulunan 86 camide Cuma namazı sonrasında şehitler için mevlid okundu. Şereflikoçhisar’da ise 22 camide Cuma namazı öncesinde mevlid okundu. Nallıhan’da da şehitler için okunan mevlidde şehitlere dua edildi. Okunan mevlidin ardından vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edildi.

CADDELER BAYRAKLARLA DONATILDI

Terör olaylarının ardından Başkent kırmızı beyaz oldu. Vatandaşların apartman ve işyeri camlarına astıkları bayrakların yanı sıra sokak ve caddeler Türk Bayrakları ile donatıldı. Gölbaşı, Ayaş, Kızılcahamam ilçelerinde belediyeler tarafından vatandaşlara ev ve iş yerlerine asmaları için Türk Bayrakları dağıtıldı.

KARAPÜRÇEK YAĞLI GÜREŞLERİ İPTAL EDİLDİ

Altındağ Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri iptal edildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada, 13 Eylül Pazar günü yapılacağı duyurulan Karapürçek Yağlı Güreşleri’nin, yaşadığımız acı dolu günler nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.