Başkentli turizmciler Afrika’ya açılıyor

Başkentli turizmciler Afrika’ya açılıyor

Başkentli turizmciler Türkiye’yi yeni yeni tanıyanlara ‘İyi ki Türkleri tanışımız’ hedefi ile Afrika’ya açılıyor.

Ankaralı acente sahipleri Afrika’ya açılıyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tanzanya’ya ziyaretinde yapılan anlaşmanın ışığında çalışmalarını sürdüren turizmciler bu gibi ziyaretlerin önemine dikkat çekerek kendilerine büyük fayda sağladığını söyledi. Gazetemize konuşan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği İç Anadolu Bölge Müdürü Cevat Engin Şahin, “Ankaralı turizmciler olarak hedefimiz bizleri yeni tanıyanlara ‘İyi ki Türkleri tanışmışız” dedirtmek ve turizm yelpazemizi genişletmek” dedi. 

YAPILAN ANLAŞMALARIN IŞIĞINDA 

Ülkeler arası yapılan anlaşmaların turizmin gelişmesine büyük katkı sağladığını ve kendilerine büyük kolaylık sağladığını söyleyen Şahin, “Türkiye ile Tanzanya arasında 23 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ından katılımlarıyla yapılan iki ülke arasında yapılan anlaşmanın maddelerinden birisi de turizmdi. İki ülke arasında turlar düzenleyerek teşvik oluşturuldu. Bu anlaşmaya istinaden bizlerde Tanzanya Büyükelçiliği ile görüşmelere başladık ve oradaki acenteler ile görüşmek istediğimizi söyledik. Oradan da bir heyet geldi bizlere tanıtım yaptılar acenteleri ve diğer turizm paydaşlarını gezdiler. Bizlerde oraya bir gezi düzenleyerek yatırımcı ve turizmciler olarak oraya gideceğiz bugün görüşmemizin sonucu bu şekilde çıktı” diye konuştu. 

HEM BİZ HEM ONLAR KAZANACAK

“Kazan Kazan” noktasında hareket edeceğiz diyen Şahin, “Türkiye’yi yeni yeni tanımaya başlıyorlar. Bizim hedefimiz onlara ‘iyi ki Türkleri tanışımız’ dedirtmek.  Bugüne dek başka ülkelerden gördükleri onların kıymetlerini değerlerini alıp götürmüşler ve onlara bir şey bırakmamışlar. Ancak biz Türk olarak kültürümüzün gereği olarak hayata bakışımız farklı” dedi. 

YATIRIMCILAR VE TURİZMCİLER OLARAK BÖLGEYE GİDECEĞİZ 

Ankaralı turizmciler olarak bölgeye yakın zamanda gitmeyi planladıklarını söyleyen Şahin şöyle konuştu:
“Orası ticari ve turizm anlamında çok bakir bir alan ve oraya yapılan ziyaretlerin verimini almaya başlıyoruz bizim şuan orada olmamız çok önemli. Hatta şimdi yeni bir şey öğrendik ülke olarak uluslararası hastaneler ile anlaşma yapıyorlarmış ve şuan da yeni bir anlaşma düşünülüyormuş. Dediğimiz gibi orası bakir bir alan ve bu gibi noktalara yapılan ziyaretler büyük önem arz ediyor.” 

TURİZM YELPAZEMİZİ GENİŞLETMEMİZ GEREKİYOR 

Türkiye’nin belirli ülkelerden turist çektiğini ancak bu ülkeler ile bir problem yaşandığında büyük kayıplar verdiklerini belirten Şahin, “Turizm çeşitliliği ile ilgili sorunlarımız var biz bunu 2-3 sene önce fark ettik. Türkiye’ye en çok turist getiren 4 ülke var bunlardan 3’ü Avrupa’dan Almanya, Hollanda, İngiltere diğeri ise Rusya. Ancak ülkeler ile herhangi bir problem yaşadığımız zaman anında turizm etkileniyor. Bu sebeple bizim ülke çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. Uzak Doğu’ya,  Afrika’ya Amerika’ya gitmemiz lazım” bilgisini verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.