Başkentin incinsi Hacı Bayram Veli Camii dolup taşıyor

Başkentin incinsi Hacı Bayram Veli Camii dolup taşıyor

Başkentin incisi Hacı Bayram Veli Camii, tarihi yapısı ve eşsiz mimarisi ile yaz-kış fark etmeksizin her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Başkent Ankara'nın kalbinde yer alan Hacı Bayram Veli Camii, tarihi yapısı ve eşsiz mimarisi ile her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Hem ibadet edenler hem de tarih ve kültür meraklıları için vazgeçilmez bir durak olan Hacı Bayram Veli Camii, ilk günkü sadeliğini günümüzde de koruyor. Tarihi yapı tek minaresi ve mihrabında yer alan Kur’an-ı Kerim sureleriyle dikkat çekiyor.

3-001.jpg

DOLUP TAŞIYOR

Ankara’nın simgelerinden biri haline gelen Hacı Bayram Veli Camii, geçmişten günümüze taşıdığı değerlerle ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Haftanın her günü kalabalık olan cami, özellikle cuma günleri dolup taşıyor. Büyük bir kalabalığı ağırlayan cami taş kaideli, tuğla duvarlı ve kiremit çatılı yapısıyla gelenleri mest ediyor. Camii, sadece bir ibadet yeri olmanın ötesinde, tarih ve kültür meraklılarının da uğrak noktası oluyor.

2-002.jpg

İLK GÜNKÜ SADELİĞİNİ KORUYOR

Mehmet Bey tarafından yaklaşık bir yıl süren inşa süreciyle tamamlanan cami, yıllar boyunca birçok kez tadilat ve onarımdan geçti. Eser buna rağmen İlk günkü sadeliğini ve orijinal halini muhafaza ediyor. Tarihi yapısına bozulmadan gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, caminin manevi değerleri koruması açısından büyük önem taşıyor.

4.jpg

MANEVİ HUZURU BURADA BULUYORLAR

Cami ismini aynı isimdeki türbeden alıyor. Caminin mihrap duvarına bitişik olarak inşa edilen türbenin geçmişi 1429 yılına kadar uzanıyor. Hacı Bayram Veli Camii’sine gelenler manevi huzuru burada buluyor. Camide edilen dualar ve yapılan ibadetler, insanlara derin bir manevi doyum sağlıyor. Aileleriyle birlikte gelen çocuklar da caminin avlusunda vakit geçiriyor. Aynı zamanda caminin yanı başında bulunan ve Roma döneminden kalma nadir eserlerden biri olan Augustus Tapınağı, Hacı Bayram Veli Camii’nin çok kültürlü ve hoşgörülü yapısını somut bir şekilde ortaya koyuyor.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.