Başkentin ilk mum atölyesine ülke genelinden katılım sağlanıyor

Başkentin ilk mum atölyesine ülke genelinden katılım sağlanıyor

Mum And Mum Workshop Atölye Eğitmeni Seda Nur Kırmaz, başkent başta olmak üzere tüm Türkiye’den mum yapım atölyesine katılımın arttığını belirterek, “Mumun enerjisi meditasyon gibi insana rahatlık ve huzur veriyor” dedi.

Mum And Mum Workshop’ta Atölye Eğitmeni Seda Nur Kırmaz, Ankara’da mum yapımı üzerine ilk açılan atölyede, vatandaşların mum yapımına yönelik ilgisinin artarak devam ettiğini söyledi. Kırmaz mum yapımı için, ““Mumun enerjisi çok farklıdır. Meditasyon gibi insana rahatlık ve huzur veriyor. Çok güzel ve bereketli bir iş” dedi.

Ankara ve Türkiye genelinde mum yapımına yönelik ilgi artıyor. Vatandaşlar hobi veya ticari amaçlı olarak düzenlenen atölyelere katılım sağlayarak öğrendiği mum yapımında başkentin ilk atölyesi İşletmeci Esra Bozlak tarafından açılalı 4 yıl oldu. Mum And Mum Workshop’ta Esra Bozlak ile birlikte eğitmenlik yapan Seda Nur Kırmaz, mum yapımı ve atölye hakkında bilgi verdi. Atölye Eğitmeni Seda Nur Kırmaz, mum yapımı üzerine 3 yıldır çalıştığını ve Esra Bozlak’tan öğrendiği mum yapımına başkent ve Türkiye genelinden ilginin artarak devam ettiğini belirterek, “Mumun enerjisi çok farklıdır. Meditasyon gibi insana rahatlık ve huzur veriyor. Çok güzel ve bereketli bir iş” dedi.

arabaslik1.jpg

İLGİ GİDEREK ARTIYOR

Atölye Eğitmeni Seda Nur Kırmaz, mum yapımı üzerine Ankara’da ilk işletmenin Mum And Mum Workshop (Atölye) olduğunu, kendisinin de mum üzerine öğrendiklerinin İşletmeci Esra Bozlak tarafından aktarıldığını belirterek, “Atölyeler yıldan yıla daha fazla ilgi görmeye başladı. Ankara’dan ve Türkiye genelinden katılımcılarımız olabiliyor. Şu anda ilgiden dolayı günde 5 seansa kadar atölye açabiliyoruz. Bu şekilde ilerliyor. Bir sene öncesine göre kıyaslarsak daha da arttığını söyleyebiliriz. Belirlediğimiz belirli tarihler var. Fakat ilgiden dolayı bu tarihlerin dışına çıkabiliyoruz. Maksimum 7-8 kişilik kontenjanlarda katılımcılarımıza uygun fiyata eğitim veriyoruz. Mum alanında yeni bir iş veya hobi ile uğraşmak isteyen herkese tavsiyem pes etmesinler pes etmezlerse daha güzel yerlere varabilirler. Yapılan mumların hiçbiri boşa gitmiyor. Atmasınlar, biriktirsinler bir şekilde tekrar mum yapılabilir. Değerlendirilebilir. Mumun enerjisi çok farklıdır. Meditasyon gibi insana rahatlık ve huzur veriyor. Çok güzel ve bereketli bir iş” dedi.

arabaslik2.jpg

10 SAATE KADAR YANABİLİYOR

Eğitmen Seda Nur Kırmaz, mum yapımı hakkında ise, “Hammaddelerimiz parafin (soya wax veya coco wax tercih edilebilir), stearik asit ve vazelin. Atölyelerde katılımcılarımız ile birlikte yaklaşık 500 gram ağırlığında 8-10 saate kadar yanabilen mumlar tasarlıyoruz. Bunlar kokulu ve renkli, tamamen katılımcılarımızın isteğine göre şekilleniyor. Formülü birlikte hazırlıyoruz. Standart bir karışım oranından bahsetmek mümkün değil. Daha sonra bunu cam bir kaseye dökümünü yapıyoruz ve süslemelerle son haline getiriyoruz. Mumu yakmak için kullandığımız fitiller var. Bunlarda da katılımcı isteğine göre ahşap veya pamuk olarak tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

arabaslik3.jpg

PARAFİN YÜZYILLARDIR KULLANILIYOR

Atölyeleri esnasında mumun tarihi üzerine başladıklarını ardından kullandıkları malzemeler hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Kırmaz, özellikle parafin hakkında sık soru aldıklarını kaydetti. Kırmaz parafinin sağlığa yönelik kanıtlanmış hiçbir zararının olmadığını dile getirdi. Eğitmen Kırmaz, “ Soya wax doğaldır. Bu da tercih edilebilir tabi. Ama parafinden bahsedecek olunursa özellikle sağlık sektöründe, güzellik sektöründe sık kullanılan bir hammadde. Sağlık sektöründe örneğin fizik tedavide sıcaklığından faydalanılıyor. Güzellik sektöründe de makyaj malzemelerinin içinde bulunuyor. Hatta yine sağlık sektöründe ki farklı bir dalda kullanıldığını bir katılımcımız bize aktardı. Diş kliniklerinde diş kalıbı çıkartmak içinde kullanılıyor. İlla ki dumanına maruz kaldığımız her şey zararlı olabilir fakat parafin mum yapımında sık kullanılır. Bir asırdan fazladır petrolden elde edilen bir hammaddedir, araştırılabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.