Başkent’in denizi gözleri dolduruyor

Başkent’in denizi gözleri dolduruyor

Özellikle hafta sonları Başkentliler tekne turu yapmak ve eşsiz fotoğraflar çekmek için bu bölgeyi tercih ediyor. Göl gri balıkçı kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.

Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan’da bulunan ve açılışını 1956 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in açtığı Sarıyer Baraj Gölü bilinen adıyla Çayırhan Gölü merkeze 130 km uzaklıkta bulunuyor. Özellikle hafta sonları Başkentliler tekne turu yapmak ve eşsiz fotoğraflar çekmek için bu bölgeyi tercih ediyor. Ayrıca göl etrafının arazi yapısından ve göl yüzeyinin dingin olması sebebiyle fotoğraf severlere en iyi yansıma görüntüleri sunuyor. Göl gri balıkçı kuşlarını da ev sahipliği yapıyor. 

DENİZ HAVASI YAŞATIYOR

1-(3).jpg

Başkentin denizi olarak adlandırılan Çayırhan Göl tekne turu yapanlara bir denizi havası yaşama imkânı sunuyor. Kıyısında bulunan kayıkların da manzaraya güzellik kattığı yerde göl kenarında da yemek yiyebileceğiniz ve gölü izleyebileceğiniz alanlar bulunuyor. Tekne turu ise gölün çok büyük bir kısmını turlayarak kuşlarla karşılaşmanızı sağlıyor.

EN İYİ YANSIMALAR BURADA

1-(12).jpg

Çayırhan Gölü’nün etrafının farklı arazi yapısı da göle ayrı bir özellik katıyor. Yüzeyin hayli dingin oldu dakikalarda eşsiz yansıma görüntüleri objektiflere yansıyor. Türkiye’nin her yerinden fotoğrafçılar bu eşsiz yansımaları yakalamak için Çayırhan’a geliyor. Yaz aylarında Başkentlilerin sıkça tercih ettiği bu mekân hafta sonlarını fotoğraf çekmek ve stres atmak için vatandaşlara fırsatlar sunuyor. 

GRİ BALIKÇIL BURADA YAŞIYOR

Çayırhan Gölü bir de kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Yakınında bulunan Nallıhan Kuş Cenneti’nden gelen kuşların yanı sıra gri balıkçıl kuşları da bu gölde yaşıyor. Burada her an bu kuşları görebilir fotoğraflarını çekebilirsiniz. 

2 BİN YILLIK TARİH 

Gölün hemen üst tarafından ise günümüzden yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait Juliopolis Antik Kenti’ne ait kalıntılar bulunuyor. Erken Roma Dönemi’ne ait boyalarla süslenmiş kitabeli 450 adet Hristiyan mezarı bulunuyor. Bugüne dek bölgede yapılan çalışmalarda bulunan 800 eser ise Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergileniyor. Antik kentte halen çalışmalara sürerken yeri ve yabancı turistlerin de dikkatini çekerek günden güne ziyaretçi sayısını artırıyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.