Başkent derbisinde heyecanlı bekleyiş

Başkent derbisinde heyecanlı bekleyiş

TFF 1. Lig’de bu akşam iki Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ve Osmanlıspor karşı karşıya geliyor. Yenikent Stadı’nda oynanacak karşılaşma 21.45’te başlayacak. Müsabaka beINsports’dan şifreli olarak yayınlanacak.

Yenikent Osmanlı Stadı bu akşam 21:45’te Gençlerbirliği ve Osmanlıspor arasında oynanacak Başkent derbisine ev sahipliği yapacak. Yeni sezona üçte üç yaparak kayıpsız başlayan Gençlerbirliği bu serisini sürdürmek isterken, Osmanlıspor ise geçen hafta Balıkesirspor’u yenerek hafta kötü gidişe dur dediği galibiyetini seriye dönüştürmeye çalışacak. 

TEKRAR AKÇAY’LA

Tarihindeki en büyük başarıları onun yönetiminde elde ettiği ve bu yılın başında tekrar göreve getirilen Mustafa Reşit Akçay’ın takımı Osmanlıspor ise Lige ilk iki hafta mağlubiyetle başlamış geçen hafta Balıkesirspor Baltok’u yenerek ligdeki ilk puanını almıştı. Süper Lig’e geçen sezon veda eden Başkent ekibi bu haftada sahadan puanla ayrılıp ligde bulunduğu 11.sıradan kurtulmaya çalışacak. 

ORTA SAHAYA GENÇ DESTEK

Öte yandan Osmanlıspor geçtiğimiz günlerde orta sahasını güçlendirecek bir transfere daha imza attı. Başkent ekibi ABD’nin P Philadelphia Union takımında forma giyen Kamerunlu orta saha oyuncusu Eric Ayuk’la 2 yıllık sözleşme imzaladı. 

ZOR MAÇ OLACAK

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise kendilerini zor bir derbinin beklediklerini belirterek şunları söyledi:
“Osmanlıspor ilk 2 maçını kaybetti ama karşılaşmaları izledim. Boluspor ve Giresunspor maçlarını iyi oynayarak kaybettiler. Pozisyonlara girdiler, değerlendiremediler. Nitekim Balıkesirspor Baltok maçında net bir skor aldılar. Önemli bir rakiple oynayacağız. Öncelikle centilmence maç olsun. Savaş yapmayacağız, mücadele edeceğiz. Güzel bir derbi olsun, hak eden kazansın. Önlemlerimizi alacağız, analizlerimizi yapacağız. Bu maçı da kazanırsak, hedefe giden yolda her şey çok daha güzel olacak.”

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Bu yıl şampiyon olmak istediklerini de belirten sarı siyahlı ekibin hocası Sözeri, “Osmanlıspor maçını da kazanmak istiyoruz. O maçı da kayıpsız geçtiğimiz zaman, ilk 4 hafta için hedefimize ulaşmış olacağız. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Bunu bir daha söyleyeyim. Biz Süper Lig'in peşindeyiz. Kadro kalitemiz, anlayışımız, arzumuz, hedefimiz tamamen şampiyonluk. Şampiyonluk derken, birinci sıra ya da ikinci sıra olur. Sadece direkt Süper Lig'e çıkma peşindeyiz” diye konuştu. 

SON MAÇ OSMANLI’NINDI 

TFF 1.Lig’e Erkan Sözeri yönetiminde başlayan kırmızı siyahlı Başkent ekibi 9 puanla ligde birinci sırada yer alırken bir diğer Başkent ekibi Osmanlıspor ise 3 puanla ligin 11. Sırasında yer alıyor. İki takım en son geçtiğimiz sezon Süper Lig’in 30.haftasında karşılaşmış karşılaşmadan Osmanlıspor 3-0 galip ayrılmıştı. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.