Başkanlar güven tazeledi

Başkanlar güven tazeledi

Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının 4 yılda bir yaptığı olağan genel kurulları geçtiğimiz hafta sonu itibariyle başladı. Yapılan seçimlerde Hüseyin Taklacı, Hasan Çavuşculu, Mustafa Arslanoğlu ve Hacıbekir Gani güven tazeledi.

Başkent ve ülke genelindeki esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının  
4 yılda bir yaptığı olağan genel kurul toplantıları bu hafta sonu itibari ile yapılmaya başlandı. Pazar günü yapılan seçimlerde oda başkanlarının çoğu güven tazeledi. Meslek odalarının genel kurul maratonu ocak, şubat, mart ayları içerisinde tamamlanacak. 

BAŞKAN TAKLACI BÜYÜK FARKLA SEÇİLDİ

taklaci.jpg

Altınpark'ta yapılan Ankara Mobilyacılar Lakeciler Odası Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Taklacı büyük bir farkla güven tazeledi. 242 oya karşı 646 oyla yeniden başkanlığa seçildi Taklacı, gazetemize açıklamalarda bulundu.  Taklacı, yeni dönemde de Siteler ve esnaf için var güçleriyle çalışacaklarını  belirterek, "Bizi destekleyen, desteklemeyen tüm esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Rehavete kapılmadan çalışmalarımız devam edecek. Siteler'imizin bütün eksiklikleri giderilecek. Siteler ve esnafımız için gece-gündüz çalışacağız. 2023 hedeflerimize ulaşmak amacıyla ihracatımızın artırmak anlamında yeni çalışmalarımız olacak" dedi.

SİTELER İÇİN YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

Başkan Taklacı Siteler esnafının her zaman yanında olacağının sözünü vererek şunları söyledi: "Siteler'deki makine tertibatıyla ilgili de bir çalışma yürüteceğiz.  
Tasarım merkezi, AR-GE, OSB çalışmaları hızlanacak. ANKAMOB'a da ağırlık vereceğiz. E- Siteler'i kurup internet üzerinden satış ağı kurma gibi bir projemiz var. Bütün firmaları orada toplamayı düşünüyoruz. Müşteriler, dünyanın bir ucundan bir tıkla Siteler ürününe ulaşabilecek. Daha iyi şeyleri yapmaya çalışacağız. Esnafın rahatı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Güzel projelerimiz deva edecek" diye konuştu.  

KUYUMCULAR ODASI YİNE "ÇAVUŞCULU" DEDİ

hasan-huseyin-cavusculu.jpg

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu da pazar günü Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapılan olağan genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi. Yeni dönemle ilgili gazetemize konuşan Çavuşculu, kuyumculuk ve saatçilik sektörünün daha iyi seviyelere gelebilmesi için 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu'nun biran önce değiştirilmesini hükümet yetkililerinden istedi. Sektördeki yasal boşluğa dikkat çeken Çavuşculu, "Kuyumcuyum diyen herkes istediği yere dükkan açabiliyor. Belli bir standart yok. Bunlara bir düzenleme getirilmeli. Odalara geniş yetkiler verilmeli. Bizim yetkimiz çok sınırlı. Sorunlarımızın çözülmesi gerekli" dedi. Yeni zanaatkarların yetişebilmesi için devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan  Çavuşculu, "Yeni zanaatkarların desteklenmesi lazım. Eğitimin kalitesinin artırılması lazım. Sektörümüzde özel ürün yapanların ve saatçilerin desteklenmesi lazım. Bizim sobacılarla aynı kefeye konulmamamız lazım" diye konuştu.  

ARSLANOĞLU RAKİBİNE FARK ATTI

ankara-oto-sanatkarlari-mustafa-arslanoglu.jpg

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu ise pazar günü Nazım Hikmet Kültür Kongre Merkezi'nde yapılan olağan genel kurulda güven tazeledi. 543 oya karşın 1004 oyla başkanlığa yeniden seçilen Arslanoğlu, oto sanatkarlarının sıkıntılarına hep birlikte çözüm olacaklarının sözünü verdi. 

MİNİBÜSÇÜLER "HACIBEKİR GANİ" DEDİ

hacibekir-gani.jpg

ATO Congresium’da pazar günü gerçekleştirilen  Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Genel Kurulu'nda da Hacıbekir Gani yeniden başkanlığa seçildi. 

USÜLSUZLÜĞÜN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Gerekleştirilen olağan genel kurul ile seçilen meslek odalarının yeni başkanları 4 yıllığına görev alacak. Meslek odası seçimleri hükümet komiseri veya bakanlık temsilcisi gözetiminde yapılıyor. Hâkim gözetiminde başkan ve organ üyeleri seçiliyor. Böylelikle herhangi bir usulsüzlüğün önüne de geçilmiş olunuyor.  

2018 SEÇİMLE GEÇECEK 

Öte yandan 2018 yılı içinde ülke genelindeki yaklaşık 1 milyon 670 bin esnaf ve sanatkârın kayıtlı olduğu 3 bin 25 esnaf ve sanatkâr odası, ocak, şubat ve mart ayları içinde önce hükümet komiseri veya bakanlık temsilcisi gözetiminde genel kurullarını, akabinde de hâkim gözetiminde başkan ve organ üyelerini seçecek. Oda genel kurulları tamamlandıktan sonra yeni seçilen oda yönetim kurulu üyelerinden oluşan 82 adet Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliğinin seçimleri Mayıs ayında, 13 adet Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonunun seçimleri ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Yeni seçilmiş birlik ve federasyon yönetim kurulu üyelerinden oluşan TESK’in genel kurulu ve seçimleri ise eylül ayında yapılacak.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.