Başkan Yavaş Başbağlar Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

Başkan Yavaş Başbağlar Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 31 yıl önce PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden 33 masum vatandaşı andı.

1993 yılında 5 Temmuz günü akşam ezanı okunurken köye baskın düzenleyen teröristler, 33 kişiyi hunharca katletmişti. Bu vahşi saldırı, Türk milletinin birlik ve beraberliğine karşı yapılmış hain bir saldırı olarak hafızalara kazınmıştı. Aradan geçen 31 yıla rağmen hiçbir zaman unutulmayan masum vatan evlatları, bugün de çeşitli törenlerle anıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da şahsi sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda Başbağlar şehitlerini andı.

grqtvwtbmam9tcq.jpg

“EN ACI ÖRNEK”

Başkan Mansur Yavaş, yapmış olduğu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Başbağlar Katliamı, ülkemizin birliği ve beraberliği üzerinde oynanan hain oyunların en acı örneklerinden biridir. Masum vatandaşlarımızı hedef alan bu acımasız saldırıda hayatını kaybeden 33 vatandaşımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

basbaglar-3.jpg

BAŞBAĞLAR KATLİAMI NASIL YAŞANDI?

5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK terör örgütü tarafından 33 sivil vatandaş katledildi. Bu vahşi olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kanlı katliamlardan biri olarak hafızalara kazındı.

5 Temmuz 1993 günü akşam ezanı okunurken, PKK’lı teröristler köye baskın düzenledi. Teröristler, evleri tek tek basarak kadınları ve çocukları dışarı çıkardı. Erkekleri ise camiye topladı. Ezan sonrası camiye giren teröristler, cemaati zorla dışarı çıkardı. Köylülere yaklaşık bir buçuk saat boyunca örgüt propagandası yapan hain teröristler, oracıkta 29 kişiyi kurşuna dizdi.

Teröristler, camideki katliamın ardından köyü ateşe verdi. 214 ev, köy okulu, cami ve halkevi yanarak kül oldu. Yakılan evlerde saklanan 1 kadın ve 3 çocuk da yanarak can verdi. Toplamda 33 masum sivil vatandaş, eli kanlı hainler tarafından katledildi.

basbaglar-2.jpg

Aradan geçen sürede 33 vatan evladı unutulmazken, her yıl anma etkinlikleri düzenlenmeye devam etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.