Başkan Oğuz açıkladı: Kahramankazan’ın bu çalışması Türkiye’de bir ilk
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz şu açıklamalarda bulundu: “Mevsimlik tarım işçisi olarak buraya gelen çocuklar eğitimden geri kalmasın diye açık sınıflar yaptırdık. Belediyecilik anlamında bu Türkiye’de bir ilk.”
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ile yaptığımız röportajın ikinci kısmında ilçede yapılan çalışmalara eğilmeye devam ediyoruz. Başkan Oğuz bu bölümde sosyal destek hizmetlerinden eğitime kadar pek çok konuya değindi. Oğuz, ayrıca 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerde belediyenin yaptığı çalışmalardan bahsetti.
AÇIK SINIF PROJESİ
Türkiye’de ilk açık hava sınıfını kuran belediyenin Kahramankazan olduğunu ifade eden Oğuz, “Mevsimlik tarım işçisi olarak buraya gelen çocuklar eğitimden geri kalmasın diye onlara açık sınıflar yaptırdık. Pandemi döneminde büyük bir otobüsün içine bilgisayarları, ekipmanları yerleştirdik. İnterneti olmayan köylerde çocuklar o otobüsün içinden derslerine devam ettiler. Uzaktan eğitim sürecinde böyle bir hamlemiz oldu. Birinci sınıfa başlayan bütün çocuklara 4 yıldır çantalarını hediye ediyoruz. Üniversiteye hazırlanan çocuklarımıza özel kitap bastırıyoruz” diye konuştu.
VATANDAŞA SOYSAL DESTEK
Sosyal destek merkezi kurarak yeni bir yazılım sistemi hazırlattıklarını aktaran Oğuz, “3000 tane vatandaş bu hizmetten faydalandı. İnsanların özel yazılım ile oluşturulmuş kartları var. Kartların içerisinde para yok, puan sistemi oluşturduk. Bir de market yaptık. Vatandaş kartlarındaki puanlar ile ihtiyacı olan ürünleri randevu sistemiyle gidip satın alıyor. Yenimahalle Belediyesi de bizim ardımızdan böyle bir sistemi hayata geçirdi” ifadelerini kullandı.
MARAŞ’TA KAZAN İMZASI
Evin Evimdir kampanyası ile 5400 depremzedeyi Kahramankazan’da ağırladıklarını söyleyen Oğuz, “Dostlarımızdan kira ödemesi istemedik. Kömür, odun ve yiyeceklerini karşıladık. Çok zaman geçmeden o zaman ki Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın ofisinden aradılar. Projenin detaylarını sordular. Bizim arama kurtarma ekibimiz belediyeler içerisinde AFAD’ın eğitimlerini tamamlayan tek ekip. 6 Şubat’ta gece vakti deprem oldu, bizim ekibimiz 1 saat sonra yoldaydı. Kahramanmaraş’a ilk varan arama kurtarma ekibi bizim arkadaşlarımızdı. 92 kişiyi göçük altından çıkardılar” şeklinde konuştu.
35 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Drift yapmak isteyen gençlerin organizasyon için kendilerine başvurduğunu belirten Oğuz, “Driftçi gençler çevre belediyeleri gezmişler, izin koparamamışlar. Bize geldiler. Ne istiyorsunuz diye sordum, hiçbir şey istemiyorlar. Sadece organizasyonu belediyenin gölgesinin altında yapmak istiyorlar. Ne olacak peki dedim. Kazan’a iki günde 25 bin kişi gelecek dediler. Bürokrasiyi ayarladık, emniyet teşkilatımız ile görüştük. Gerekli güvenceleri verdik. Etkinliğin başlamasına kısa süre kala gidip bir bakayım dedim, son durumu görmek için. İstanbul, Eskişehir, Bursa… Her taraftan arabalar akın akın geliyordu. 35 bin kişi geldi ilçemize. Otobüsçüler, esnaf bayram etti. Onlara bir de dernek kurdurduk. Bundan sonra işlerini bireysel olarak değil tüzel kişilik bağlamında yapacaklar” diyerek sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.