Basının gözü Mansur Yavaş'ta: Başkentray ücretsiz olacak mı?

Basının gözü Mansur Yavaş'ta: Başkentray ücretsiz olacak mı?

2022 Ağustos ayında polis ve jandarmaların Başkentray’da ücretsiz ulaşım yapabilmesi için teklif veren Mansur Yavaş’ın, 31 Mart seçim zaferinin ardından basın mensupları için benzer bir teklifi UKOME toplantısında dillendirebileceği belirtiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, 2022 yılının Ağustos ayında polis ve jandarmaların Başkentray'dan ücretsiz yararlanmasını öngören teklifinin ardından, konuyu yeniden gündeme getirebileceği belirtiliyor. Yeni teklifin basın mensuplarını da kapsayabileceği konuşuluyor.

ABB Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında Başkan Mansur Yavaş, polis ve jandarma personelinin EGO otobüsleri ve metroda olduğu gibi Başkentray'da da ücretsiz seyahat edebilmesi için bir teklif sunmuştu. Ancak teklif TCDD, Ulaştırma Bakanlığı ve diğer kurum temsilcilerinin oylarıyla reddedilmişti.

31 Mart seçim zaferinin ardından olası bir teklifin oylamada kabul edilmesi bekleniyor.

1-001.jpg

YENİ TEKLİF BEKLENİYOR

31 Mart yerel seçimlerindeki zaferinin ardından Yavaş’ın konuyu tekrar gündeme getirmesi ve yalnızca polis ve jandarma personelinin değil, aynı zamanda basın mensuplarının da Başkentray’dan ücretsiz yararlanabilmesi için yeni bir teklif sunması bekleniyor.

Yavaş’ın olası teklifinin UKOME tarafından nasıl değerlendirileceği merak ediliyor. TCDD, Ulaştırma Bakanlığı ve diğer kurum temsilcilerinin nasıl bir tavır takınacağı, önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda netlik kazanacak.

2-001.jpg

1 HAFTALIK ÜCRETSİZ OLDU

Ankara’da toplu taşıma hizmetlerinden sorumlu EGO Genel Müdürlüğü ve demiryolu taşımacılığından sorumlu TCDD Başkentray, geçtiğimiz ay kartlı geçiş sisteminde önemli değişiklikler yaptı. Validatör sistemleri (kart okuyucu - doğrulayıcı) baştan aşağı yenilendi.

Sistemin yenilendiği ilk hafta, basın kartı sahipleri Başkentray banliyö tren seferlerinden ücretsiz olarak yararlanma hakkına sahipti. Uygulama başkentteki gazeteciler tarafından olumlu karşılandı. Ancak validatör sisteminde yapılan güncelleme ile basın kartı sahiplerinin serbest geçiş imkanı ortadan kalktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.